Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A moram i da im uradim ovu mokru soju.

1efc35101f35d7d129d8228cfaffd3f4.jpg
b915f7937a7c2cbf4ac18d494ebcad91.jpg
18dd410fda5f7f08c61e3f148ba0695c.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nego mene bi zanimalo ko više provede vremena na njivi-profesionalci ili hobisti.Po ovom već iznešenom izgleda profesionalci.
Ако је по мени, хобисти. Тај сам па да изнесем математиу: 150 дана х 3х (у просеку) = 450 сати. Чекај, не скачи, образлажем: одем у мој воћњак и обиђем свако стабло да мало продиванимо; кад ме заболи врат од гледања плаватнила спустим главу па гледам зеленило. Шетам међ' воћем као по парку пуном лепих девојака (и призивам успомене) а срце ми пуно. Њива ми је далеко (37 км. ) па тамо ретко одем иначе би и ту шетао кроз кукуруз или газио луцерку ил' пшеницу.
Што се тиче ефектвних радних сати то је негде око 60.

Pa o tome se i vodila polemika a ulaganja i zarada je drugi pojam.
Ko misli da je recimo NA / njega navodim jer je on izneo istinu koju mnogi neće priznati/ lako i da radi zemlju i u firmu,neka proba.Nego mene bi zanimalo ko više provede vremena na njivi-profesionalci ili hobisti.Po ovom već iznešenom izgleda profesionalci.Neka moderatori prebace u drugu temu ako je potrebno.
Nama u Banatu je mala cena i da je 70 din a nekima koji se neće javiti i koji imaju roda i kada je sušna godina....
Nisi jos izneo tacnu definiciju hobi i profi poljoprivrednik?Po meni hobista provede vise vremena po kj na godisnjem nivou jer hobista SVE radi sam

Ako je neko profi samo zato sto placa pio od 125k dinara po meni nije,pricamo u utrosku vremena po kj i tu profi angazuje radnike i adekvatne masine za te povrsine pazi tu ne racunam vreme provedenu u terencu u obilasku i sklapanje poslova u kaficima.NA nikad ni nije rekao da je profi ali nije ni naznacio da mu otac odradjuje gro poslova kad mu je vec dosadno,to sam primetio kod dosta clanova foruma da se pokrivaju naravno ima casnih koji sa teskom mukom sklapaju kockice koja se zove rentabilnost.Hvala

Po meni bi definicija poljoprivrednika (profesionalnog ) bila da su to oni koji se bave samo poljoprivredom od svoje 18 godine i samim tim da uplaćuju penziono i da se u gazdinstvu niko ne bavi dodatnim poslom,tj.nije zaposlen i naravno samo bi trebalo definisati da mora posedovati određenu količinu zemlje na svom imenu koje bi država odredila.I tim ljudima treba pružiti sve moguće subvencije pa i bespovratna sredstva.

sto zoki znaci ukidanje svih malih,vecinom srednjih i ostajanje samo velikih i pojacanje ovih koji su vec tajFuni jer ce jedini oni opstati

vrlo lose

sto zoki znaci ukidanje svih malih,vecinom srednjih i ostajanje samo velikih i pojacanje ovih koji su vec tajFuni jer ce jedini oni opstati

vrlo lose
Ne znači.Pročitaj malo pažljivije.Ali naravno,zaboravio sam da bi morao i da ima najmanje 5 godina iskustva da bi stekao prava.Za tih 5 godina bi morao plačati PIO.

Zar mislis da ce oni davati subvencije ako jednog dana(nadam se nece uskoro) donesu takav zakon profesionalcu i kao sto sada daju svima??? Mnogo si naivan ako tako razmisljas
To sto ti navodis mogu i sada da urade vrlo lako bez uvoda nekog novog zakona

Zar mislis da ce oni davati subvencije ako jednog dana(nadam se nece uskoro) donesu takav zakon profesionalcu i kao sto sada daju svima??? Mnogo si naivan ako tako razmisljas
To sto ti navodis mogu i sada da urade vrlo lako bez uvoda nekog novog zakona
To sam napisao samo moje mišljenje a do toga neće doći jer takvih ima malo a i vlast razmišlja o uništenju a ne o poboljšanju.

Zar mislis da ce oni davati subvencije ako jednog dana(nadam se nece uskoro) donesu takav zakon profesionalcu i kao sto sada daju svima???
Разни су сценарији могући. Нпр.: што каже Зоки уништиће мале (ми матори помремо а млађи ће да се баве сеоским туризмом и производњом на окућницама за те потребе и одатле ће вући субвенције) а велики ће добити "условне субвенције". Рецимо: "даћу ти 10мил.€ ал' ћеш за странку да уплатиш 2мил. а мени 100к. Ако хоћеш да успоримо увоз онда ти је доста 5мил. ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh