E pomoz bog , ili sto hrvati kazu bok.
Eto i ja fasova koronu , mozda , neznam nisam testirao ali licilo je , a fala bogu licilo je i na najobicniju gripu pa neznam .
Uglavnom uklopi se u spic sezone , drugi dio sjetve i vrh frke prskanja , i kad je bila ona vrucincina . Uglavnom prvi dan prvo bol u grlu , pa oci peku suze , pa slomljenost , ...nema stajanja , drugi dan isto plus kijavica, nemoc , zapusen nos nema mirisa dabome , al nema temperature , po noci krenuo kasalj .
Treci dan se poklopio da idemo ja i zena u mene na revakcinaciju . Dosao tamo , dr pita jes ti prehladjen , reko nisam , a jedva gledam , kazem samo busi , ko ce opet dolaziti .
Uvece , opa ,temperatura do 39 . Oko ponoci siknem dva paracetamola i spadne . Izolujem se , jos jedan dan bio van stroja , kasljao ko magarac ,i vise nisam mogo priustiti , uvati korov .
Evo prodje fala bogu . Nisam nidje isao , slusao sestru svoju koja je ljekar , ..vidim nema problema sa disanjem osim sto su pluca puna neceg , valjda slajma ,
Sto da se testiram kad nemjenja nista , sto ce mi silni antibiotici .
Uglavnom , neznam jel bila kurona il nije , al meni je fala bogu ,bilo kao obicna prehlada