Chat 1.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro svima!!!
Ajte kod mene svi na jednu kaficu, ovde nema mraza, krenula nam jesen , nesto nalik na kraj naseg avgusta!!

Dobro jutro svima,mozete i kod mene na kaficu,ali ponesite bundu,vreme je nalik na januar-februar nije ni ladno -6.

KOje su to muke u Srbiji, u Evropi uopste sa vremenom, ovde blizu od nas na 60 km ima zemlja Svazilend se zove, zamislite Svajcarsku, odnosno krajolik, planine, jezera.. samo bez snega... prelepa zemlja, kraljevstvo je po uredjenju.. elem to je jedina zemlja u ovoj Africi gde ljudi rade poljoprivredu, bave se stocarstvom, znaci krenes i na svakom koraku krave, kukuruzi od tek posejanih do onih za berbu, da nas Srbe sve presele tamo(mislim na one nase ljude koji vole poljoprivredu) imali bi prinose za Ginisa.. Imaju i voce i povrce.. znaci raj na zemlji, a drzava mala kao trecina Srbije...

Nece EU, Ameri ce, evo spustaju se polako, sad vrsljaju Siriji za 5-6 godina bice i ovde , a do tad da im uzmemo pare pa u Brazil!!

@dr dragan
Njihov ministar poljoprivrede se zove Dusanovic Petar,i nisu dobili bonove za naftu,nego za vodu..:haha::haha:.Samo neznam dali su mu papiri (l.k.,pasos)uredu.:haha:.

Pozdrav društvo, da se javim, nisam juče i danas bio na forumu nije mi radio net, prebacivao se na box4 pa bili isključili dok su obavili, sada radi exstra, brzina je preko 4mb.

Da vam kazem super je njima tamo to uredjeno po pitanju poljoprivrede, drzava pomaze mnogo samo da nebi bilo bede, mogu vam reci da je tamo Dzon Dir najzastupljeniji traktor, zemlju tamo nemozes kupiti vec iznajmiti na 99 godina, a ako imas da polkonis staresini sela 20 krava mozes dobiti 5 hektara zemlje i u obavezi si da zaposlis seljane na svojoj farmi.. A sta staresina radi sa tim poklonjenim kravama!!? E, pa on to daje najugrozenijim porodicama u svom ataru da imaju da se prehrane!! E sad zamisli takvo nesto, zamisli predsednika mesne zajednice koji ce nekom da iznajmi neku zakorovljenu parcelu a da ne uzme nesto za svoj dzep , vec da pomogne neku sirotinju na kraj sela..jbg.. to ne biva kod nas!!
Nije im to lose, tako su i uspeli da toliko proizvede da i izvoze u J.A.R. i u Mozambik, i vuk sit i ovce na broju..
Cela im je zemlja cista uredjena,trude se zaista , bila sam u nekim njihovim ministarstvima, tamo nema luksuza,sve je po potrebi i nameni, znaci guraju pare u ono sto se proizvodi i prodaje..
Slikacu neke predele kad bidem isla sledece nedelje tamo i saljem vam da vidite, kazem Svajcarska bez snega!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh