Changfa

Pa u danasnje vreme je pobeda ako zapadna zver izdrži 10000 sati bez ozbiljnih kvarova a o kinezu ne treba ni razmišljati u tom pravcu.
Dobra stvar je sto vecina onih koji se opredele za kineze nece praviti 200,300 sati godišnje pa je cifra od 10000 jako daleko.

Vidi na ove cene proizvoda mozda uzeti negog kineza da se premosti nek i on odradi posao pa dok ne krene na bolje, druga bitna stvar kinezi sve vise uvoze velike traktore tesku masineriju sto nije bio slucaj, agropanonka je imala 150 ks i nije se bas nesto pokazao do 130 ks isti yto, lovol dugo je drzao do 90 ks e sad se spominju traktori 200 ks 250 ks i vise tako da mislim da ce ozbiljno nagaziti evropsku masineriju sa ovim cenama, pa i chang nudi teske mrcine za smesne pare vec od 90 ks komon rejl motore a na 120 ks i ehr hidraulika za smesne pare, sta mislis djurdjevic kad krene uvoz svojih kinez koliko ce zutih felni da kupi za svoje potrebe. Belarus je tek popusio ako ne skinu bezobrazne cene

Dve ispravke.
1523 je sasvim od traktor al no (sto bi Sale rekao).
Druga tek tu mislim da je težak promašaj kineza,manje traktore kupuju mala i srednja gazdinstva i tu ce i da prodju a onaj kome treba zver od 200,300ks ni u snu snova nece rizikovati sa kinezom,uvek ce tu biti 8r ili neki 9 vario.
A Djurdjevic ce prodavati kineze al ce i dalje voziti ozbiljne masine a imace i dva kineza da pokaze ljudima kako je to dobro.

Mi u nasem slucaju radimi 5ha vinograda i 10jutara zemlje kad smo gledali traktor ili je cist ratar ili je vocar-vinogradar, nema nesto da moze i tamo i vamo,recimo kubota neka serija sto su mi preporucili da bude univerzalan moz zamisliti cene msm lepo je to sve 70ks al je i cena bila oko 70k nesto jeftiniji lambo spire 80f
I onda ls u68nesto on je najjeftiniji

Pa u danasnje vreme je pobeda ako zapadna zver izdrži 10000 sati bez ozbiljnih kvarova a o kinezu ne treba ni razmišljati u tom pravcu.
Dobra stvar je sto vecina onih koji se opredele za kineze nece praviti 200,300 sati godišnje pa je cifra od 10000 jako daleko.
tu gresis prvi kinezi koji su stigli kod nas u selo vec su mozda neki i presli a neki su vrlo blizu te satnice od 10000H brat je na Yto 90 prvi put menjo lamelu na 6000h toje bilo pre 2,,3,godine i jos dan danas pali ko mina i radi bez neke velike greske za ostale neznam al ovo sam video licno

Traktor nije luksuz da kupis za kes.
Poenta radne masine je da kupis na kredit i da radi i otplacuje se, sve van toga je cist luksuz ili glupost,zavisno od mogucnosti kupca.

Prvo - svi traktori i mašine imaju prenaduvane cene, 2, 3 puta.

Drugo - svi nešto kukaju kukavički, a sada kao - kakav Kinez, samo traktori od 200-300k evara

Treće - mnogo se greši i mnogo je predrasuda u vezi kineske poljo i auto industrije, pojma mi nemamo koliko su oni daleko otišli.

tu gresis prvi kinezi koji su stigli kod nas u selo vec su mozda neki i presli a neki su vrlo blizu te satnice od 10000H brat je na Yto 90 prvi put menjo lamelu na 6000h toje bilo pre 2,,3,godine i jos dan danas pali ko mina i radi bez neke velike greske za ostale neznam al ovo sam video licno
Druze odvešću te ja da vidiš 820 rusa 99god kome je na 24000 stao sat pre 5 godina bez da je diran motor,menjac,diferncijal ,ja sam video kog i nikad ni jednog vise da mu pišu ti sati na satu a ne da nije radjen tako i ti kinezi dva,tri ili pet su izdržali a ostalih 500 nije ni blizu dohvatili,kako se koji zalomi,10000 sati je za običnog poljoprivrednika da nije firmetina ozbiljna satnica,1000 sati godišnje pa je 10 godina,da stoji toliko nesto ce da crkne na njemu a ne da radi.

Druze odvešću te ja da vidiš 820 rusa 99god kome je na 24000 stao sat pre 5 godina bez da je diran motor,menjac,diferncijal ,ja sam video kog i nikad ni jednog vise da mu pišu ti sati na satu a ne da nije radjen tako i ti kinezi dva,tri ili pet su izdržali a ostalih 500 nije ni blizu dohvatili,kako se koji zalomi,10000 sati je za običnog poljoprivrednika da nije firmetina ozbiljna satnica,1000 sati godišnje pa je 10 godina,da stoji toliko nesto ce da crkne na njemu a ne da radi.
I kaži nam koliko ima takvih Rusa.Verovatno manje nego Kineza.Burazer sa YTO 50ks radi preko 30ha zemlje.I to mu je skoro jedini traktor.I opet mislim da ne napravi 800 sati godišnje.U to ulazi i oko 3ha voćnjaka i 300 svinja u turnusu gde ima prilično vuče cisterne.

I kaži nam koliko ima takvih Rusa.Verovatno manje nego Kineza.Burazer sa YTO 50ks radi preko 30ha zemlje.I to mu je skoro jedini traktor.I opet mislim da ne napravi 800 sati godišnje.U to ulazi i oko 3ha voćnjaka i 300 svinja u turnusu gde ima prilično vuče cisterne.
Nisam shvatio bas pitanje,napisao sam da je to jedan jedini rus koji sam ja video da ima tu satnicu a ne da je ne otvaran na tim satima.
A rusa nemoze biti manje nego kineza pa da se prodaju jos 20 godina a da se rus vise ne proda ni jedan jedini.

Ljudi o cemu pricamo. U nasoj trenutnoj situaciji jedva funkcionisemo sa vec postojecim kapitalom koji imamo i otplacen je davno , sa svojom zemljom ,masinama postojecim , objektima , a kamoli sa kupovinom nanovo da se uklopi ,bilo kineska bilo svapska.

Ako cemo sve mak na konac, ovde nas 5% moze da uposli traktor 1000 sati / godisnje. Za 200-300 sati radice bilo koji nov. Meni deluje da Chang je skroz ok. Mogli su skinuti cenu 10% zbog kursa dolar/euro ima to prostora. Tad bi bio kao nova Arma 2018-2019 na trzistu best buy

Nazad
Vrh