Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Па није али ја тренутно имам потребе за трактором од 75-80кс сва ми је механизација за ту коњажу. Мени треба трактор ту у класи и габаритима са 577,тренутну немам намере и није ми у плану повећање површина, са услугама сам завршио тако да сад тренутно само своје ћу обрађивати.A jba ga ti, to i nije neka razlika u snazi.
Cena je jako primamljiva i njom se vode bar 70-80% kupaca plus sveopšta kriza tako da nema tu puno razmišljanja, džep kreira budućnost.Ja se samo plasim za ove kineske traktore sta ako im ne ide prodaja i zatvaraju firmu ili ne uvoze vise.
Sta ce oni ljudi koji su vec kupili? Gde da nabave delove posle par godina?
Ajde ovi turski jos mogu da prodju uglavnom su isti perkins motori,zf transmisija mogu se naci delovi.
Eto predloga našem svevišnjem da pokloni 10ak hektara najplodnije zemlje Kini i subvencije da im da da otvore fabriku delova za njihove traktore.Da je i Kina tako blizu kao zapad ne bi bilo problema.![]()
Ma to je to. Odmah u startu nema 90 ks a još kad se malo razbeži ergela.... A ako se dobro sećam prezentacije, čangfa ima prekidač u kabini sa kojim regulišeš režim rada motora. Ima dva ili tri položaja. A imaš i veći izbor brzina,vrv, nego na IMT pa ćeš terati u nižim obrtajima i eto ti +-75 ks.Мени треба трактор ту у класи и габаритима са 577
Ne sumnjam ni ja da ne umeju da naprave dobar traktor,vec sta ce biti kad budu postali dominantni na trzistu,a to ce biti pre ili kasnije.Jedino ako ispliva neka nova konkurencija od drzava koje su takodje sile u nastajanju tipa Indija.I jos jedna stvar,ovi Kineski traktori jos uvek u sebi nose mehaniku staru 40i kusur godina,iskopirali proverena resenja sa zapadnih brendova .Samim tim ako su iole solidnog kvaliteta sklopovi unutra to mora raditi kako treba.Zato su i cene dosta nize jer ima dosta manje tehnologije ubaceno unutra.Nisam ih bas toliko ispratio,dali imaju neke modele bar sa powersift menjacima na nasem trzistu i kolika im je cena?Cisto sumnjam da bi cenovno bas puno odudarali od zapadnih brendova da sad nose iste tehnologije i da imaju isti nivo opreme.No svakako je osvezenje imati ih na trzistu,sto veca konkurencija to bolje i po nas,jer su se neki brendovi a i trgovci toliko izbezobrazili da to nije normalno.Sigurno ce uticati i na trziste sa polovnom mehanizacijom gde takodje trgovci za svakojake isterane krseve traze nerealne cifre.Znam par ljudi koji su bili u potrazi zapolovnim zapadnim traktorom i na kraju se odlucili za nov Kinez za malo vise para od polovnog.To uvoznici mrse m*da, inače bi cene bile dosta prihvatljivije.
Ja imam veliko poverenje u budućnost kineskih traktora.
Ako prave lovac pete i šeste generacije, bilo bi vrlo nelogično da neznaju napraviti traktor.
Gledao neku reklamu za zoomlion valjda ili je i bio changfa. Prilazi ženska i karticom otvara vrata, brava onako fensi zasvetli zeleno sve u full-u. Ulazi unutra i drnda menjač kao u imt-u. Na stubu kabine stoji ventilator. A od pozadi kad je pokazao, tanko sve ko čačkalice, nema hidraulični toplink...Ne sumnjam ni ja da ne umeju da naprave dobar traktor,vec sta ce biti kad budu postali dominantni na trzistu,a to ce biti pre ili kasnije.Jedino ako ispliva neka nova konkurencija od drzava koje su takodje sile u nastajanju tipa Indija.I jos jedna stvar,ovi Kineski traktori jos uvek u sebi nose mehaniku staru 40i kusur godina,iskopirali proverena resenja sa zapadnih brendova .Samim tim ako su iole solidnog kvaliteta sklopovi unutra to mora raditi kako treba.Zato su i cene dosta nize jer ima dosta manje tehnologije ubaceno unutra.Nisam ih bas toliko ispratio,dali imaju neke modele bar sa powersift menjacima na nasem trzistu i kolika im je cena?Cisto sumnjam da bi cenovno bas puno odudarali od zapadnih brendova da sad nose iste tehnologije i da imaju isti nivo opreme.No svakako je osvezenje imati ih na trzistu,sto veca konkurencija to bolje i po nas,jer su se neki brendovi a i trgovci toliko izbezobrazili da to nije normalno.Sigurno ce uticati i na trziste sa polovnom mehanizacijom gde takodje trgovci za svakojake isterane krseve traze nerealne cifre.Znam par ljudi koji su bili u potrazi zapolovnim zapadnim traktorom i na kraju se odlucili za nov Kinez za malo vise para od polovnog.