Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta bi to moglo biti? Novo crntralno grejanje pusteno u rad i svi radijatori topli sem jednog,do pola je mlak a donja strana hladna,probacu jos svu vodu da ispustim iz njega pa ponovo napunim ali vise neznam sta bi moglo biti
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
A gde je taj radijator u odnosu na kotao? Da li je među prvim ili poslednjim radijatorima? Ako je npr. poslednji možda nema dosta protoka pa ne stiže dovoljno tople vode do njega. U tom slučaju možda bi pomoglo da se na pumpi uključi veća brzina. Ako nije slučaj poslednjeg radijatora, onda je možda prigušen na ventilu za balansiranje sistema (to je onaj ventil kod cevi hladne vode koji se podešava inbusom ili šrafcigerom).
Njemu nema protoka iz radijatora nazad ka sistemu čim mu je radijator hladan dole a vruć u gornjem delu.
To mi jasno ako je ventil jako-jako smanjen pa se voda ohladi a da ni ne stigne dole vruća. Možda je onda jednostavno problem do virble ventila.Pa isti simptom ima i ako se na gornjem vetilu radijatora priguši protok, gore bude mlak a dole hladan potpuno, a ipak nije začepljen izlaz, tj. čim otvori ventil skroz radijator se zagreje ceo. Tako je bar kod mene na radijatoru koji je u sobi koja se ne koristi i koga sam ja na ventilu toliko zatvorio da se desi opisana situacija.