Baš zbog toga sam i pitao Nikolu.Moja računica je sledeća.
Potrošim 20m drva ,svake godine prijatelj pčelar sa Homolja boravi kod mene i toliko može da donese (4x5m3) drva su prvoklasna, bukva,platim koliko je tamo on platio,prošle sezone 25e,ove 27 e matar,prevoz ne plaćam,pilam i sam +1 ili 2 dnevnice za radnika zavisi kako sam u volji,cc nekih 500-550 eura.
Šapurike potrošim otprilike jednu dobru zmajevku. nekih 100 e
Grejem nom stop k oko 180 m 2 ,ceo januar je radilo grejanje na još 140 m2 doduše na nekom minimu (termo glave same otvaraju) u drugoj kući bilo +12 c.
Uz to kada je bilo jako hladno noću posle zadnjeg loženja upalim i gasni kotao ,kada padne temperatura u sred noć nastavi gasni kotao da radi do nekih 7 sati ujutro,kada nastavim loženje,žara ima a ponekad (kao jutros) ima i vatre ,kotao se bukvalno ne gasi nikada,osim kada sam odsutan par dana. u trećoj kući deda se greje na plinsku peć prosek računa na gas mi je okt0bar-mart je oko 10000 din tj nekih 500 e za sezonu.
Loženje počinjem posle oranja a završavam kada potrošim drva(prošle godine preteklo(oko kubik drava).Ove godine sam počeo oko 1 novembra i do sada sam potrošio oko 12-13 metara drva za februar će biti a najdalje do 15 marta ali tešk
nda nastavlja gas.
Znači izađe me oko 1100 eura i dodao bi još 100 eura za ne plansu potrošnju.Sve ukupno max 1200 eura za sezonu.
Kuća je izolovana komplet 5 cm-30g stiropor,tavan 5 cm stirodur,alu stolarija.
Ako bi po istoj ceni prošao sa peletom rado bi prešao na njega čak sam spreman i 300 eura da dam za komfor znači do 1500e ali da budem gospodin.
Da dodam da je bojler isto povezan na centralno tako da nas 4 koristimo sanitarnu toplu vodu i imam jednu verandu od 25 m2 koja je sva u staklu i nema mogućnosti da se izoluje pa radijator fercera nom stop da cveće ne smrzne.