Znam da je familija menjao peć ali reče da mu je prethodna trajala 10 godina.Kod nas se loži sve sem vode(neće da gori nikako ) a od uglja samo Banovići kocka i ponekad Đurđevik ako ga bude u ponudi kod Gavre.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na kojoj visini ti je otvor dimnjace,ja sam se isto dvoumio izmedju ta dva kotla ,po sam uzeo solid term ,samo zbog visine otvora dimnjace,radi solidno posao ,izlazi oko 580 evra sa popustom,takva mu je i sad cena,lak za odrzavanje,mada viudrus ima tu prednost sto ako nekad prelazis na palet ima na vratima vec ugradjeno,a kod solida moras kupovati druga vrata,koja su 60 evra,toliko ti je i vidrus skupli pa de si tu si.Ako imas para da uzmes sime solid ev tu nemas sta da mislis , po meni od svi kotlova su na 1 mestu,samo sto nema 25 do 26 kw sto bi meni odgovaralo ima 23 kw pa 34 kw,a sto se tice kvaliteta lik sto mi je doneo kotao kaze da u toj livnici liju za mnoge evropske proizvodjace kotlova,.Ukratko kod mene je presudila osa dimnjace,da ti dajem neku drugu preporuku nebi posto ga imam svega godinu dana.
- - - - - - - - - -
Au diklofen al smo se potrefili u isto vreme i ista preporuka.
Tombica onda uzmi viadrus 4, njemu je osa na 65 cm,a zapremina lozista spram solid terma ti je manja za samo 4 litre,u ehpontu je 79 hiljada i popust za kes izlaz ti oko 620 evra,a osa na solid termu je 85 cm pa bi moro da pravis drugu rupu,.a pod viadrus mozes da podmetnes nesto da bi ti cev isla pravo,ja sam morao solid da uzmem posto mi je visina dimnjace 90 cm i jos sam podmetno 4 cigje pod njega,sidelov odzak tu nema pravljenja druge rupe .Slobodno uzmi viadrus 4 on je 23,3 kw na ugalj na drva je manji ali nebrini imaces i rezerve snage posto kazes da je izolovana,
Otvor imam 40*40 na visini od 70cm,mislim da to nece predstavljati problem jer cim je majstor krocio u kucu odmah je pogledao otvor i dimnjak kaze da je idealno,sirina dimnjaka je 25*25 a visina 7-8 metara,kod mene ovako to izleda,treba da grejem kucu 8*10,dve sobe ,kupatilo,hodnik i dnevna soba sa kuhinjom,to jest 4 panelna radijatora od 600*1400,jedna od 600*600 i jedan susac u kupatilo.Kuca je izolovana.
Malo nezgodno pitanje.
Gde si ti usred zime nasao da radis centralno grejanje?
Pa sta pravi majstori za 3-4 dana potpaljuju vatru u kotlu...Malo nezgodno pitanje.
Gde si ti usred zime nasao da radis centralno grejanje?