12 godina otkako je postavljen a firma jedna mala zanatska u Kraljevu.Necu da gresim dusu evo sd su zavrsili skinuli kkotao i odneli sutra ce da ga vrate.Vesković1, ko je proizvođač? Posle koliko godina eksploatacije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
12 godina otkako je postavljen a firma jedna mala zanatska u Kraljevu.Necu da gresim dusu evo sd su zavrsili skinuli kkotao i odneli sutra ce da ga vrate.Vesković1, ko je proizvođač? Posle koliko godina eksploatacije?
Prvi puta grejem ove god. Sve novo ugradio .Imam nekoliko pitanja.
Dali skodi peci ako radi na temp oko 40 45c jer u protivnom nemos ziviti u kuci moras otvarati prozore. Javlja se ona vlaga u lozistu.
To se desava kada su npr. djeca B. Luci i zatvorim gornji sprat .Ja i zena zivimo dole cak i jedna spavaca soba je zatvorena .Znaci oko 80 m2 .Kada lozite ugalj dali prvo ide ugalj pa gore drva ili prvo nalozite pa posle dodajete ugalj.??
Dali je pogresno neloziti u jednoj sobi npr.u prizemlju ako nikada ne ulazim u nju i ne koristim je, misli na ustedu energije ,dali sam ustedio . Logicno da jesam mislim.
Kuca je 200m2 korisnog prostora
pec je Ceska Vijagra, kako joj ja tepam u7 ,sedam clanaka oko 43 kw. Rdijatori Daikin Airfel Turski.
Kako vlazite vazduh u prostoriji? .Jako se susi.Koji je najbolji nacin???
A da li to sa kondezatom važi i za šporete i peći za etažno grejanje?Nisam video vlagu kod mene u ložištu a konstantno je negde između 40-60c1) škodi pećki, stvara se kondezat koji u dodiru sa sumporom stvara sumporastu kiselinu koja nagriza metal, zato je potrebno obezbediti da u pećki bude bar 60tak stepeni temp. vode. Zato se postavlja mešni ventil koji radi tu funkciju, održava u peći potrebnu temperaturu dok u kuću pušta manju temperaturu vode pa ne moraš otvarati prozore. Još bolje rešenje je ugradnja akumulatora toplote pa onda ne razmišljaš o kotlu i tempertaturi u kući, kao i o tome da li si neku sobu isključio sa grejanja (i u tom slučaju sigurno štediš energiju)
2)Što se tiče loženja uglja, zavisi koji je tip kotla. Ako je trajnožareći onda se potpaljuje odole, a ako je običan onda odgore. Pogledaj ovde iskustva ljudi u istoj prpoblematici: http://www.elitemadzone.org/t233763...ziti-ugalj-Najmanje-uglja-najvisa-temperatura
A sta je sa tim ceskim,sta je tu problem?
Na kojoj visini ti je otvor dimnjace,ja sam se isto dvoumio izmedju ta dva kotla ,po sam uzeo solid term ,samo zbog visine otvora dimnjace,radi solidno posao ,izlazi oko 580 evra sa popustom,takva mu je i sad cena,lak za odrzavanje,mada viudrus ima tu prednost sto ako nekad prelazis na palet ima na vratima vec ugradjeno,a kod solida moras kupovati druga vrata,koja su 60 evra,toliko ti je i vidrus skupli pa de si tu si.Ako imas para da uzmes sime solid ev tu nemas sta da mislis , po meni od svi kotlova su na 1 mestu,samo sto nema 25 do 26 kw sto bi meni odgovaralo ima 23 kw pa 34 kw,a sto se tice kvaliteta lik sto mi je doneo kotao kaze da u toj livnici liju za mnoge evropske proizvodjace kotlova,.Ukratko kod mene je presudila osa dimnjace,da ti dajem neku drugu preporuku nebi posto ga imam svega godinu dana.Auuu,sad sam tek zbunjen(procitajuci zadnjih par postova),za par dana dolazi mi majstor pa dace bog odradicemo centralno grejanje,hteo sam da pitam u vezi kotla koji da uzmem,ja bih neki tucani , solid therm 4 od 24.9kw ili ovaj ceski viadrus? Meni licno vise se svidja ovaj prvi ali,rade ga u Turskoj po nekoj licenci pa me malo plasi kvalitet.Ako moze neka preporuka ,savet bilo sta,unapred hvala.Dok ne bude kasno da se posle ne jedim.Pozzz.