Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

nece se bacati iz prostog razloga a to je proslogodisnja susa

kad ne pokrijes ni 100kg ureje sa 1kj onoga sto si skinuo sa njive lako dodjes do spekulacije da ne bacis ni zrno

glupo je pricati ali nekima je u ovoj susi(sad da li to nazvati susom kod njih) bilo bolje i isplativije nego u nekim proslijim godinama a razlog je dobra cena proizvoda pa i kada dodas ove velike cene djubriva,semena i hemije oni su dobro prosli...pricam za ne tako velik broj domacinstava ali iznenadili bi se koliko je njima prosla bila ok godina

psenica blize 40m kj po 40din
suncokret 23+m kj po 73din
kukuruz 40m kj po 37din
repica 20m kj po 90din

pa gledam ali nemam u sta
sledeci mesec krunim onih 25m sto imam u cardaku da imam cime da hranim svinje i to je to :haha:
jos da bacim ureju na psenicu i onda cekamo

te racune ne izvodim ja vec oni samu kazu i pricaju stanje,prodali kada su trebali i realno sad ih boli patka(opet kazem ovo je mali broj ljudi je ovo ali cujem se sa njima i znam kako je)
cak su i kupili djubrivo za prolece po onim cenamai opet im dobro
posto pada cena kupice jos verovatno

najveci problem je sama ta prodaja proizvoda evo primera kod mene
komsija 1 repica 15m kj prosek prodao odmah po 89din
komsija 2 repica 11m kj prosek prodao kasnije ne punih 2 meseca po 80din(izgubio na njegovu povrsinu i prinos oko 450hilj dinara)
razlika je ogromna i to je druga caka prosle sezone posle prvenstvenog prinosa

psenica oba su imala nesto blize tj manje od 30m kj(vecinom je taj prosek kod nas bio,bilo je i 20m al to je druga tema) i cenu 42.60 nisu hteli dati,znate sami kako ide sada cena
jedan cuva kuci,drugi placa lager

kukuruz prodali odmah
1 prosek oko 11m jer je imao sve pionire
2 prosek oko 500kg

suncokreta bez oboje

e sad kod nas su ovi prinosi u susi bili
kod nekih delova Vojvodine i niize su prinosi isli kao sto sam pisao u predhodnom postu,vise nego dobri i njima je realno ok,cekaju i prate ovu temu sa kesom da kupe i dokupe jos malo jeftinijeg djubriva

Pada ureja, a pada i kukuruz i zito. Opet isto

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
pa zato i kazem i pisem za one koji su prodali po onim cenama,sa ove tacke gledista njima je i vise nego ok godina
nacices postove sto sam pisao da ce biti isto kao 2012 kada su ljudi koji su imali ok prinose u onoj susi cekali jos bolju cenu a imali 27,28din jer im iz nekog razloga to bilo malo za kukuruz sa onim subvencijama,cene nafte i repromaterijala
kasnije se desilo sta se desilo

A cene u marketima svakim danom sve više i više.
Trgovci koriste situaciju da zarade ....resice to konkurencija ,ili resila bi koje nema.
Trziste smo dali strancima lidlu delezu....
Sad ce neko da Kaze nikom nije zabranjeno da trguje ali Aj da vidim nek otvori neko neku radnju u srcu grada?
Drugo,ja radim dugo godina sa tim istim marketima marze su im enormne.
Cesto i dinar na dinar pa i vise .

Ja necu bacati nigde gde vec dve godine bacam preko norme a vrsim cetvrtinu planiranog… samo azot cu dati

Kao i uvijek kod nas, kada padaju cijene vani,moraju se prvo prodati zalihe koje su kupljene po višoj cijeni pa ne skidaju na niže,uvoznici kupuju jeftino,i onda cijena počne ići gore,i naši odmah korigiraju cijene na više.
U hrv ponuda trenutno 820€ /t.
Koji su to ped*ri.

Nazad
Vrh