Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Treba da znas sta ti fali u zemljistu da bi znao sta da bacis. Ako ne znas sta ti fali onda ti je svejedno, mozes da bacis bilo sta..

Ja pitam koji je proizvodjac kvalitetat za isti sastav NPK a ne koji je sastav najbolji.
To sto navodis korektno je samo da treba analizu izvrsiti, a ako nisi izvrsio analizu zemljista ipak nije svejedno sto bacas, jer nepoznanica nece umanjiti pozitivne efekte ako kojim slucaj bacis bas ono sto nedostaje zemljistu.

Za rusko djubrivo je bila vijest da nemaju naznacene mikroelemente, takodje mislim da je ovde neko na forumu postavljao analizu gde nije bio dovoljan procenat azota ili nesto slicno
Yara ti je najsigurnija

Bez uticaja na povećanje kiselosti zemljišta​

Na određenim tipovima zemljišta primena azotnih đubriva ima efekat zakišeljavanja, koji treba ispraviti dodavanjem krečnjaka. Količina kreča koju treba uneti u zemljište posle primene NAC 27 N (KAN-a) značajno je manja nego ona koju traži primena uree (Izvor: Sluijsmans C.M.J). S obzirom da sadrži 12,5% CaO, primena NAC 27 N (KAN-a) ima mali uticaj na povećanje kiselosti zemljišta, što doprinosi održavanju njegove plodnosti.

To sam i ja nasao pa sam zato i pitao sto se prestao koristiti kan.. kod nas nisam nikoga video ni cuo da ga koristi, a secam se ko mali samo se on i bacao za sve prihrane.

To sam i ja nasao pa sam zato i pitao sto se prestao koristiti kan.. kod nas nisam nikoga video ni cuo da ga koristi, a secam se ko mali samo se on i bacao za sve prihrane.
Verovatno ekonomski apsekt jer kod njega je kilogram cistog azota uvek bio najskulji u odnosu na ureu i an, a pretpostavljam da veci deo Vojvodine ima ph neutralno pa cak mozda i bazno zemljiste pa nema potrebe za njim.

Poslednja izmena:
Ja sam ga koristio za drugu i treću prihranu pšenice dok je bio cenovno povoljan, kako više nije i košta kao i ostala N đubriva ne koristim ga.

Nazad
Vrh