Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ja sam sad u dilemi da li sad kupovati ili da cekam potencijalno bolje uslove za kupovinu djubriva na proljece

Kod mene sve to ide u proljece
Malo drugacija je agrotehnika ovamo kod nas
Uglavnom se stajnjak zaorava ujesen, onda u proljece ureja po oranju i npk u koseve na sijacici mada ima razih varijacija u vremenu i izboru djubriva za primjenu

Jel ima negde u Srbiji KCL da se kupi ?,ili nesto slicno njemu sa sto vise K.
Jedino dostupno ali i to redje je pk 20-30 ili 6-12-24. Taj 20-30 ako je iz uvoza, ima dodatak kalcijuma pa za zemljiste u Vojvodini bas i nije neko najsrecnije resenje.
Ja sam izbunario stare zalihe kcl-a u nekoj apoteci u Petrovaradinu ali mi je samo 200kg trebalo za voce. Dzakovi su bili istrunuli ali je unutrasnji najlonski dzak bio ceo pa nije ni bilo rastura. Cini mi se da im je ostalo nekih 100tinak kg. Kcl treba bas da vijas te vece prodavce pa ako im je ostalo neka stara zaliha.
Ne znam sto njega (kcl-a) nema u prodaji jer se on rudari negde u Eu

@nesko2563 Ima 8-20-30 dosta vise,samo nisam uspeo ove godine da ga uzmem,uzeo umesto njega kao i prosle godine 10-26-26 po 124din.Hvala clanu @p4vle na pomoci.
Inace ove godine na zemljistima gde nije bilo nikakvih prinosa kukuruza i,slabijih prinosa psenice,cu smanjiti djubrenje dosta,prosle godine je bilo redovno djubrenje.

Nazad
Vrh