Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

I ja tako mislim, mada ni mi nismo zasad nababili, a i necemo do januara/februara (ureu), doduse i nemamo neku veliku potrebu, t.j. nije nam potrebna velika kolicina.

Gledam neke prognoze ekonomskih strucnjaka, najavljuju enormna povecanja cene hrane za sledecu godinu zbog poskupljenja đubriva i zatvaranja trzista sa đubrivima.
Navodno vec su neke zemlje najavile obustavu izvoza azota dok se ne podmire domace potrebe.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Po meni je cilj da se izazove ekonomska kriza ogromnih razmera. Kome je to u interesu to je vec pitanje nad pitanjima.Znam samo da sam resio da sejem sve soju bez grama đubriva pa cemo videti dogodine sta cemo i kako cemo.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Svi ce soju sejati,isto se prica i po drugim forumima,stranim i nasim ,ako tako bude ne bih se iznenadio sa cenom od 30 din za kg u zetvi.

Jedino sto mozemo je bojkot kupovine djubriva. Pa nek rodi sta rodi
I mi smo razmisljali ozbiljno o tome - doduse i setvena struktura je nam takva da omoguci minimalno koristenje N djubriva ove godine. Takodje mislim da ce biti alavih, koji ce reci da bojkotira, pa u poslednjem momentu da ipak kupuju iako je cena enormna...

Nazad
Vrh