grunt
Član
Аха да је ђубрио више имао би толико више колико је основног ђубрива бацио?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imamo jednog u selu koji prati kako koji arendaš radi zemlju.Zemlja mu je na dobroj poziciji pa je lako izda.Dve tri godine je da u zakup a onda je on radi i "crpi "ostatke .Posle je opet izda .Само ви постите земљу па ћете кукати...Не свиђа ми се ваша теорија,није да не може једна год по мени али више год колапс,из искуства говорим.Знам лично људе који су кукуруз третирали годинама само АН у шпартању и преко листа прихрана и било је рода после 4-5 год земља у хаосу не могу да је поврате ни дан данас после 7-8 год.Соја патуљаста,сунцокрет никакав,жито мало ма зло е такву земљу не би узео ни џабе у закуп.
Pa dobio bi ove godine vise nego ulozeno, ali kad covek nema onda radi kako mozeАха да је ђубрио више имао би толико више колико је основног ђубрива бацио?
Кад се нема то је друга прича.Pa dobio bi ove godine vise nego ulozeno, ali kad covek nema onda radi kako moze
Druže stajnjak može i da se kupi, i to za male pare u poređenju sa poslom oko stoke.... i lepo natore njive bez problema.Zapatite stocni fond i ne brinite za kondiciju zemlje.
Kako gde. Kod mene nema gde da se kupi, a dok je imalo, traktorska imt jednoosovinska prikolica kad se natovari ravna naplaćivala se u vrednosti 100 kg mešanog djubriva.Druže stajnjak može i da se kupi, i to za male pare u poređenju sa poslom oko stoke.... i lepo natore njive bez problema.
Hiljadu dinara kemperica od 7-8 tona je stajnjak, poneko 2 crvene i nosi koliko hoćeš... Ja razbacam tri po lancu nisu neke velike pare, više dam za veštak po lancu.Blago vama kada je stajnjak jeftin. Kod nas je skup katastrofa. Nema stoke, a oni sto imaju uglavnom svoje djubre, pa ako treba i svake druge ili trece godine. Ako hoces da kupis uši otpadaju, bolje onda ne raditi zemlju. Evo ti jedne računice od pre par godina. Hteo sam pola hektara da nadjubrim jer mi je loša zemlja u jednom delu. Da platim stajnjak, utovar i rasturanje trebalo mi je oko 600 do 700e.