Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Cene djubriva padaju nesto se desava....izgleda da ce malo i da se baca...

Izgleda slaba potražnja.Vidim po stovarištima gomile veštaka stoje kada god prođeš ne smanjuju se.Slabo će se soliti ove godine.

Kazu mi za Ureu,mnogo je uslo a slaba potraznja,tako da spustaju samo da se rese djubriva da ne zarobe pare do jeseni. Treba cekati sa kupovinom.

Nada poslednja umire.

Kazu mi za Ureu,mnogo je uslo a slaba potraznja,tako da spustaju samo da se rese djubriva da ne zarobe pare do jeseni. Treba cekati sa kupovinom.

Nada poslednja umire.
A ja čuo drugu priču,navodno Viktorija namerno drži cenu prema zadrugama na 360-380 e/t da je ne prodaju jel ne žele da finansiraju(kreditiraju)zadruge do jeseni,e sada za kes cena ide dole ali pitanje kako će se zadruge snaći.Jedno je sigurno da ih neće kreditirati do jeseni a oni nas .Mada mi ta teorija malo nije jasna jel za su zaradili na kamati za 5-6-7 meseci vise nego banke na 2 godine.

Problem naplate?

Kutina 43.5 Rumunska urea 42. Ostalo me nije zanimalo pa nisam ni pitao.

I ja sam primetio da ide cena đubriva dole.MAP sa preko 70 din. na ispod 60 din.,3x16 Ruska sa 48,4 din. na 46,40 din.,Urea Ruska sa 41.7 din na 40,3 din.:ppozdrav:

Kod nas Urea 40,ruski AN 37,SAN 34,KAN 31,NPK 9-15-15 Fertil 40din,ali je zanimljivo da je azohemova 15-ca 26 din. i narod je uzima samo tako,za koji dan stize opet sleper.Video sam je u dzaku,nema kamena,samo okrugle granule.To pokazuje da narod nema para i bice velikih rezova u budzetu setve.

Nama je receno jos pre 2 meseca da ce vestak pasti jer nema potraznje a i zbog cena gasa. Sad koliko je to tacno... Jedno znam i do sada nije bilo mnogo slano a tek ce da se stanji.. Tako da, drzavo, uvrsti u novi plan 20 % jos manje izvoza.

Čini mi se da bi trebalo a da li će se to na kraju isplatiti ostaje da se vidi.Uzimam za keš i trenutno najjeftinija Urea je Ruska po 40 rsd.Ima i povoljnije ali mora velika količina(kamion)a meni toliko ne treba.

Nazad
Vrh