Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Uh brate koliko treba da ti rodi da bi vratio taj novac ili makar bio na nuli...??

Nekoliko godina je cena ves. djubriva jeftinija u jesen nego na prolece i ove godine ce biti tako a mozda i 30% skuplje ce biti na prolece,bice izuvanje zestoko...

Nije baš tako, predprošle godine Urea u jesen bila skuplja nego na proleće, nema tu pravila. Neznam ko će se baš izuti ove godine, koliko vidim niko baš nije pri parama, ni na jednoj kulturi nije bilo neke velike zarade, a na nekim kulturama nikakve.

Cena vestackog djubreta bi trabalo da bude vezano za cenu nafta na svetskim berzama, odnosno zemnog gasa od cega se proizvodi azot. Juce pricam sa covekom on kaze 38 din/kg za SAN, a prosle godine u ovo vreme 31.7din/kg a kuk. 15-16 din. AN ili UREA od 40-45 din zavisi od proizvodjaca i pakovanja...:sta:

Tema nije Nafta:osmeh:ali cena djubriva u Srbiji nema veze sa naftom,gasom,evropom,berzom,sirovinama,polozajem sunca u odnosu na saturn i slicno,sve se svodi na dobru i losu zaradu trgovca.
Cist primer je,prosle godine je u prolece KAN bio 27-28 din a sad je 35din,na moje pitanje lokalnom jakom trgovcu djubriva zasto je toliko skuplje odgovor je bio Pa evro je otisao na 122,a prosle godine je bio 114,e sad ko je pismen moze da izracuna koliko bi trebalo da poskupi djubrivo zbog evra.
Tako je uvek bilo i ostace,evro skace za 50 para,cene u prodavnicama,pumpama,stovaristima za 10%.

Sve nesto razmišljam uzeti sad naftu jer se cena počinje vraćati gore! Barel je io 145,- pa pao na 45,- i sad opet gore na 50,-

Gogi

Mislim da ce cena nafte najniza biti tamo negde u martu mesecu kad dodje ova trenutna nafta po 50 dolara na preradu i dok to ne stigne na nase pumpe. Posle marta ne mogu ni da predpostavim sta bi se moglo desavati.

8-24-12 tesko, 8-24-16 ima verovatno.
Ne mogu se setiti tacno sao sam siguran da kalijuma ima vise od fosfora... Koliko se krece ta 8-24-16?

- - - - - - - - - -

Mislim da ce cena nafte najniza biti tamo negde u martu mesecu kad dodje ova trenutna nafta po 50 dolara na preradu i dok to ne stigne na nase pumpe. Posle marta ne mogu ni da predpostavim sta bi se moglo desavati.
Ajoj kad bi to tako bilo,poznati smo pa pracenju i reagovanju na svetske berze.Brzina reagovanja dolazi samo kad je njihov dzep u pitanju.

Ako ima kalijuma vise od fosfora onda je 8-16-24. Elixirov sam koristio jesenas, videcemo kako ce sew pokazati. Cena je oko 50din placanje 31.12.2015. Za kes je oko 44din bio mislim.

Nazad
Vrh