Cene teladi

Kod nas na zadnjem otkupu 750 dinara do 150kg muska (izadje oko 965eura), zenska 650 do 150 kg .. Ja pre neki dan prodao simental-montbeliard blizanac muski 127 kg za 900 eura , hoce za priplod ..Ako nekome treba imam lepog Hereford-simental muskog .. 150kg 2 meseca sisao kod 3 krave , moze zamena i za sisancad ..

Прошлог лета је прешла 500€, ишло је и до 550€, али се онда вратила на 500€ а понеко је ишло и мање. Сада када су брзо бикови скочили телад су још брже.

Ne znam sta se desava sa cenom teladi ali ovo je strasno. Otimacina kao da su dzabe. Na vasaru danas ponuda nikakva i uglavnom sisancad.

Oglase sto vidim,ako ne pozovem odmah ujutru do uvece budu prodati.

Odem do Draginja kod nekih preprodavaca. Cene od 950-1050e u zavisnosti od kilaze.

Na sta ce ovo na kraju ispasti stvarno ne znam.

Ja prodao 159 kg musko 112500 dinara ( inace do 150kg placaju to je max po 750 dinara ) i prodao zensko 144 kg x 650 dinara .. A i gde nece biti cene , pre 10 godina u selu bilo 40-50 krava , sada nema ni 15 ,i daleko veca kuburancija sada sa steonoscu nego pre ..

pa jel istina da su bikovi u bosni ili hrvatskoj oko 4.5 evra?

bila neka info neki dan ako se dobro secam

madjarska u problemu,rumuni tuc muc i sad ko ima telad za prodaju uzima koliko moze

Nazad
Vrh