cika_jova
Član
Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova
uvezao tele iz Austrije
uvezao tele iz Austrije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cika_jova je napisao(la):Potpuno se slazem, kod nas gotovo da nema vise otkupnih mesta - svi su skoro sa statusom farme, mislim da na liniji kuda ide kamion od 23 ima 3 mesta gde donose grupno mleko, znaci ko je hteo da se bavi mlekom on je povecao i ima bar 6-7 krava, ali ima i ljudi koji drze mnogo vise, tovljaci bi mogli da postave oglas u potraznji za telad i onda bi mogli da znamo ko gde trazi lokacijski pa bi mogao da se zavrsi posao , i neka napisu sta traze od telica - od 10ak dana ili 120-130kg, bar mi koji smo na forumu ako nemamo onda mozda znamo ko ima za prodaju u nasoj okolini
Meni ce kroz desetak dana trebati oko 15 kom. muskih od 130 -160 kg.ali samo simental.da ne idemo u ,moze na pp svaka dobronamerna inf.Zoran Kostović je napisao(la):Upravo tako. Na taj način bi mogao da ostane koji dinar i prodavcu i kupcu. Kolega cukaneca je jutros izneo sličan predlog. Pokušaćemo da nešto organizujemo na forumu ako se drugi slože. Možda neki podforum u okviru stočarstva sa ponudom i potražnjom. Ali da ne idemo u drugu temu...
Bruka ljudi moji, bruka!! Telića NEMA!! Ovih dana su mi dva prijatelja ubacivala telad u tov, jedan je kupio 4 a drugi 7 i nema više. Možda je još par komada otišlo na neku drugu stranu i to je to. Znači danas u 3-4 sela se ne može kupiti 10-ak teladi. Nema krava pa nema ni teladi. Inače su i moji oko 550kg i neću ih prodavati bar još mesec dana ako se ne dese neke promene. Što se tiče premije za bikove mislim da to možemo da zaboravimo.dsms je napisao(la):Ljudi ko nemora ili mu nije hitno za pare nek neprodaje jer docice cena i do 2.20€ ubrzo.Ali u maju,junu cak i do 2.5€ za dobru robu,jer covek sa koim radim i koje znam dobro ljude,pricaju da je opala kupovina teladi ito jako.
steva mrštanac je napisao(la):Malopre prodao musko tele oko140kg kuci za 435eura. Uzeo covek iz sela za tov mada nije bas bas.