lazarmatic
Član
skoro sve preprodavci sa slatkim pricama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako tu prodaju za 500-550 evra koliko onda placaja za telad dole u Srbiji?Ti preprodavci kupuju telad u okolini Petrovca,Pozarevca, Kraljeva i ostalim delovima Srbije i odvoze ih po Vojvodini na svako prodato tele zarade vise nego sami odgajivaci .
bas tako kolega i ja sam jutros to racunao na vasaru,presabrao se pa odustao od kupovine jer verujem da i ti od 550e jos uvek sisaju,jednam sam imao taj najeb. odvikavanje velikih teladi od sisanja,pa kaliranje u samom startu itdBas me interesuje, kakva li ce cena bikova biti krajem godine, kad stignu ova telad koja su placana 4evra po kg i koji su jeli lucerku od 18-20 dinara po kg. Prosto ne mogu da docekam da vidim tu zalost i fijasko.
I ja isto povecavam krave, za sada 15 komada, ali svu telad ostavljam da tovim...
Ali racunaj da od zenskih nema prihoda bar 2 godine, iskombinuj malo jednih malo drugih tako ces lakse preguratiJa se spremam da kupim par teladi ali se isto zaludjujem da uzmem i zenska da ostavim za krave.Kako stvari stoje nece diti jeftinih teladi u buducnosti.