Cene krava i ostalih kategorija

Ima li ko sisavaca i koja im je cena?

Za koliko novca se moze kupiti neka solidna krava za muznju da daje prosjek 25 litara mlijeka dnevno naravno uz dobru ishranu?

Prodo kolega jalovu nakupcima 160 dinara za kilo ,mislim da je simentalka posto oni uglavnom drze simentalke .Zurio sam pa nisam ga bas sve ispito.

pozdrav drage kolege stocari ja sam dejan neki me vec i znaju ali nema to veze,zanima me nesto.posto li se moze prodati prvotelka ima oko 15 l mleka,mirna bas mirna pa se zbog toga i zove milica,lepo jede,jede samo livadsko seno lucerke nemam,steona treci mesec,ima oko 500 kg,mirna na muzi,mekana,naucena na muzilicu a i bez nje.nije mi problem hrana kao kod nekih vec to sto mi se zena zaposlila,ja radim,otac i majka isto rade pa nema ko da to mleko preradjuje.nisam jos cvrsto resio da prodam samo se raspitujem da probam jos nekih dvadesetak dana ovako pa ako ne ide moram prodati.bice i slika

- - - - - - - - - -

dscn0335.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.dodaj.rs/t/1R/11O/3oW4IlsN/1/dsc

[COLOR="#135D38"]- - - - - - - - - -[/COLOR]

[img]http://www.dodaj.rs/f/1R/11O/3oW4IlsN/1/dscn0342.jpg

Prava je steta kad se dodje do ovakve situacije, koliko godina treba da bi se doslo do ovakvog grla? Nadkupci samo cekaju ovakve trnutke necija muka i nega odticice za par stotina evra, i onda onaj som Golubovic izadje na tv i prica kako ce unaprediti stocarstvo povecanjem subvencija a od njih ni traga ni glasa. Dali bi se bilo ko odlucio da proda ovakvo grlo da bi se zaposlio kod nekog privatnika da te kinji i zeza i da radis od danas do sutra bez radnog staza, naravno da nebi da je situacija u stocarstvu bar malo bolja , inace kako je krenulo ponistice se sve krave, za to je kriva Drzava, cena hrane , nafte i svih ostalih inputa koji prate ovo stocarstvo, ali niko od nadleznih ne gleda tako jer oni se samo bore za svoje fotelje. Pre par godina cena mleka bila je 31dinL 1kg kukuruza 8din kg dizel 1L60din a sada mleko opet 31dinL kukuruz 28din kg a dizel 156din litra, pa ko to moze da izdrzi samo najludji.

ja sam kupio junicu simentalku umaticenu, teli se u decembru, za 1120e sa prevozom, junica oko 600kg

1100e krava sa teletom od 10dana, oko500kg, mleko oko 18l 3-4telenje
krava oko 500kg sa 12l, 6g, steona 2meseca otisla za 500e, krivo mi sto ne znadoh pre
1300e krava mlada mlecna msm da je 7mesec
1000e mlada krava steona 9m 10l mleka oko 550kg
eto to ti je iz ks/a ako neko blize tebi zna neka napise

nemanja po ovome sto pises mislim da mislis kako je mnogo da trazim 1000 eur.sam si rekao mlada krava-sta je mlada krava 3-4 god moja je prvotelka steona 9 m,pa dok ja resim hocu li da prodam ili ne bice vise od pola roka,mislim da i nije vazno,na kraju se svaka oteli,sa samo 10 l mleka moja daje sada 15,malo teza od moje 1000 e.mislim da joj je 1000 realna cena.

ja sam ti napisao kako je kod mene u kraju , za tvoju kravu kod mene oko 600e i da pevas, kod tebe su bolje krave i jaca cena i trebao bi da dobijes 1000

poz nemanja.ma na kraju mozda je i ne prodam ako budem mogao da se izborim ovako,ja bih voleo da je ne prodam imam hrane,gajim jos jednu junicicu ima oko 10 meseci uzeo sam je od naseg forumasa ako znas cika jove eno je kao lutka.e sad ne kraju videcemo.zanimalo me je koliko moze da se uzme odprilike.

Vidi prijatelju Kifler, ja čitam ovo već godinama i isto kukanje bilo kad je nafta kako ti reče bila 8din a mleko 31 ...danas nafta 156, mleko 35 ... pa samo mi reci kad se bre lagalo onda ili sada? Ja bre nikako da ukapiram šta tu ne štima već godinama, svi hvale pređašnje vreme a svi odustali od stoke...pa kako bre to ? Bez ljutnje ali tu nešto ne pasira !

BRANKOV, odustaju ljudi iz razloga što je to posao od 365 dana godišnje, a u ovoj državi nikada nije bio adekvatno plaćen.I ja sam ranije imao krave muzare i nikada više.
Detetov rođendan, ja u štali...Krsna Slava, ja u štali....Božić, ja u štali i da ne nabrajam više.

zaboravio si - odes na Slavu moras da se vratis da muzes krave, odes na Svadbu - moras da se vratis da muzes krave, a ako se ne vratis na vreme odere te veterinar ko jarca

il nemozes uopste da ides teli ti se krava i moras da zadajas tele...

Nazad
Vrh