Cene konzumnih kokošijih jaja

Vidim da tema nije skoro otvarana pa me interesuje koje su trenutne cene jaja u vasim krajevima? hvala unapred pozdrav....
 
Poslednja izmena od urednika:
15 dinara u mom kraju,uglavnom u komsiluku prodam po 13-14 sve,ali potraznja je mnogo veca.
 
Kod nas po marketima jaja koštaju 14,15, a na pijacama 11, 12, 13 trenutno, nađe se ponegde i za 10. Posle Uskrsa cene će verovatno opasti. Kada je reč o pijacama svakako se više cene domaća jaja.
Ja imam 20 ak nosilja i nešto malo domaćih, pa prodajem u komšiluku.
Nažalost, sa manjom količinom koka i nema neke naročite zarade, oko 2 dinara po jajetu, kad se uračuna koliko košta hrana za njih, struja kada im gori sijalica. Ali svakako neću odustati, ove godine smo kupili više mladih (jednodnevnih) nosilja i domaćih. Ima da se kupe odrasle koke nosilje koje su tek počele da nose, za 700 dinara, ali baš je moj tata računao, da je isplativije kupiti jednodnevne koke i čuvati ih, jedna koka od kako je kupiš kao pile pa dok ne pronese, sa hranom i strujom za sijalicu košta oko 400 - 450 dinara.
 
ja kupujem za svoje potrebe (i šire familije), oko 300 mesečno. cena bila 15, sad će biti po 13. nije industrijska, domaća proizvodnja, šetaju i dohranjuje ih. jaja krupna.
 
Nazad
Vrh