Cene junadi i gotovih bikova

Ovde u okruzenju na organizovanim otkupima uzimaju jeftino stoku, seljaci zadovoljni sto imaju "kome" da prodaju i to tako ide.
Veterinari i ostali organizatori otkupa imaju 10-15din po kili otkupljene robe....

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ovde u okruzenju na organizovanim otkupima uzimaju jeftino stoku, seljaci zadovoljni sto imaju "kome" da prodaju i to tako ide.
Veterinari i ostali organizatori otkupa imaju 10-15din po kili otkupljene robe....

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Imaju 30 dinara po kili.

Nekad prodam klanici a nekad preko cenzara bosancima siptarima ili opet klanici preko cenzara za vecu cenu nego sto ta klanica nudi direktno a kako ni sam ne znam. Nekad je bilo vise tovljaca i vise cenzara proslo ih je kroz moje dvoriste puno a tako i ovih sto prodaju telad, pa i to ide preko cenzara nudi telad, naslusao sam se razni prica gluposti i izgovora to je i ujedno neka vrsta skole. Kad me stisnu onda kazem cek da pitam zenu dok se oni smeju kako sam papucar ja pravim vremenski prostor da razmislim izracun dal me hoce da zajebu. Sad su nova vremena novi ljudi novi nacin trgovanja al nije bitno gledam svoj interes i polako brez stresiranja.

Jednom prilikom sam zvao Agropapuk da ponudim bikove. Rekli su mi da ne kupuju manje od punog kamiona (da li 15 komada) i za manje kolicine da se javim njihovom nakupcu.

Sa Nedeljkovicem za sada imam jako korektnu saradnju.

Ja bikove prodajem iskljucivo klanicama, telad dok sam kupovao, uzimao sam iskljucivo od proizvodjaca, sad kad ih prodajem isto idu samo krajnjim kupcima. Ako treba da ga dam 50evra jeftinije, dacu ga samo da posrednici od toga nemaju nista. Jezim se na njih i na komercijaliste.

Mi u srednjem banatu nemamo ozbiljnu klanicu za bikove, prepusteni nadkupcima. To je i jedan od razloga zasto ih ne tovimo, prodamo telad od nasih krava sto bude. Sreca pa je barem cena teladi dobra.

Kako prodajete na toplu polutku? dvoumim se to za Nedeljkovica…
Kako znate koja je kilaza polutki? Idete na poverenje?

Da znas da verovatno moze da ti se desi kao meni da ne bude klanje isti dan jer tesko da bikovi mogu pre podne stici u klanicu.tako je meni bilo i mada nisam prisustvovao klanju randman je bio ok.

Nazad
Vrh