Cene junadi i gotovih bikova

Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova

Danas sam bio prisutan jednom razgovoru na ovu temu.Covek zvao nekog Reska iz N.Pazara (mislim),ima 17 bikova 1,klase blizu 600kg,a ovaj mu nudi 1.65e. :sta: :udri: :udri: A pre mozda mesec dana,pa eto pisao sam tu,jedan kod nas je dobio 1.85e za bikove.E sad,neznam da li je uzeo telad,jer je i to cesto uslov za "dobru trgovinu".

Valjevo,
debele krave 1,2 eura max
junice 1,35-1,40
zenska telad 260-270 din/kg

dobar dan dobri ljudi zelio bi vasu strucnu pomoc i nekakva vasa iskustva i savjete oko tova bikova
zivim banjaluci i namjeravam da probam da tovim bikove. za pocetak dobijam 5 bikova na odlozeno placanje ustvari da ih platim kad ih odhranim imam svoju stalu i svoje sjeno(500bala)
pa vas molim da mi pomognete u nekim savjetima jer vidim da vas ovde ima dosta iskusni,,da mi kazete sve dobre i lose stvari u vezi tova.
zanima me koliko je to isplativo,i sto se tice same ishrane to me najvise zanima koliko se dugo traje tov koliko se puta dnevno hrane kolko odprilike trebaju mjesecno da se utove i sve ostalo sto bi trebao da znam kao pocetnik.
ovo mi nije osnovno zanimanje ali kao dodatni prihod dali je isplativo
Unapred se zahvaljujem na strpljenju i savjetima

groffarmer je napisao(la):
dobar dan dobri ljudi zelio bi vasu strucnu pomoc i nekakva vasa iskustva i savjete oko tova bikova
zivim banjaluci i namjeravam da probam da tovim bikove. za pocetak dobijam 5 bikova na odlozeno placanje ustvari da ih platim kad ih odhranim imam svoju stalu i svoje sjeno(500bala)
pa vas molim da mi pomognete u nekim savjetima jer vidim da vas ovde ima dosta iskusni,,da mi kazete sve dobre i lose stvari u vezi tova.
zanima me koliko je to isplativo,i sto se tice same ishrane to me najvise zanima koliko se dugo traje tov koliko se puta dnevno hrane kolko odprilike trebaju mjesecno da se utove i sve ostalo sto bi trebao da znam kao pocetnik.
ovo mi nije osnovno zanimanje ali kao dodatni prihod dali je isplativo
Unapred se zahvaljujem na strpljenju i savjetima

Prvo se predstavi u odgovarajućoj temi, a o tovu imaš više ovde: http://poljoinfo.com/govedarstvo/tov-junadi/
Takođe te molim da ne praviš :off_topic: Ovo je tema o cenama.

Uvijek isto vec godinama :sta: :sta: :sta:.

Interesuje me koja je trenutna cena bikova preko 550kg ekstra klasa, ako neko zna za okolinu leskovca ako ne neka kaze koliko je u njegovom kraju!? da li mozda ima sanse da se cena krece navise ili ne?

1,7 eurovaluta - bikova nema al ni narod nema para za meso. Sumnjam da će cena ići gore, mada bih voleo.

Mrstanac:)
Kod nas se krece oko 1.65eu ::lose:: ::lose:: al pare kod ovih prevaranata tek za mesec,dva zato ja pozovem bracu Djokic i pare na ruke jeste za je za 0.5 e jeftinije al nema glava da boli

hvala ljudi bas ste me utesili ::lose::.
znaci miladinovic napisao u Valjevu 1,4 junice a ja da mu dam bika za 1,5. auuuu ::lose:: ::lose:: ::lose:: ili malo vise al za pare na sud. po meni najbolje bi bilo da ja prodam hranu od ove godine i stavim pare u dzep. :cao:

danas se dogovorili sa mesarom za bikove po 1.75 da ih tera,sutra dolazi po jedan deo,videcemo sta ce da kaze vaga...

steva mrštanac je napisao(la):
hvala ljudi bas ste me utesili ::lose::.
znaci miladinovic napisao u Valjevu 1,4 junice a ja da mu dam bika za 1,5. auuuu ::lose:: ::lose:: ::lose:: ili malo vise al za pare na sud. po meni najbolje bi bilo da ja prodam hranu od ove godine i stavim pare u dzep. :cao:
Juri siptare, oni placaju KES. ima ih pun k***c po stocnim pijacama, uostalom, raspitaj se.Koji ti je prelaz ka KiM najblizi? ako se necega setim, cu ti pisem.
Kod nas cena 1.8-1.85 E,

Jel moze neki telefon od tih siptara, kako da ih kontaktiram. Cini mi se da imaju bolju cenu nego nasi domaci kupci.

Jedan kolega u selu od siptara nemoze da dobije 1.7 e a ima 12 kom u slobodnom tovu. A ja kad prodajem uvek padne cena.

Ja sam 24.10. prodao šiptarima po 1.7e slobodan tov .

kod nas klanica topola 170+PDV

Juce zenin brat prodao 10 kom siptarima za 1.74 e u slobodnom tovu.

Nazad
Vrh