Cene junadi i gotovih bikova

Нешто сам чуо да иде извоз за Либију, не знам колико је тачна информација.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Danas otišli konačno, ne sećam se da smo se ovoliko načekali da odu.. 1.8 cena i subvencije. Nešto načuo da su junad krenula, a svinje nešto stale..Ko će ih više znati..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Prodao sam 90 komada crno belih, prosek 595 kg, 180 din/kg. Nisam više mogao da čekam cenu, a pogotovo sada u ovoj situaciji. Ne verujem da će cena gore u skorije vreme

Stanje jako klizavo ,zet pre 20 dana dobijao za extra robu 2.05e nije dao, sad 2.00 i resio da daje jer ne mirise na dobro.
Uz njegovu turu i ja uspeo da proguram 2 kom. od mojih krava.Bileti izvadjeni cekamo utovar....

Sta je to dobra roba?
Simentalac u A klasi baca 57-58 % na polutku.
Belgijsko plavo baca od 58-60% na polutku.
To je neki prosek bude komada da bace i preko 60% al neki i 55 %.
Tako na 3.5 € cena izadje oko 2 € ko kome koji cent.
U toj varijanti kal goveda je vas a ne klanice.
Gladna goveda kaliraju minimum 1%.
Preporuka ako moze na zivo da se proda uz dobru cenu odmah dogovor pravite.
Ovo vam pricam iz iskustva jer sam
povezan sa poslom za klanice
i bezbednost hrane (MESA).
Jos nesto u toplu polutku pre 15 godina je ulazio deo repa i bubrezni loj.
Danas se rep sece u korenu to je 2 kg
a loj se skida sa bubrezima to je jos min 5-6 kg.
Tako stoje stvari a na vama je da se
saberete oduzmete pa da vidite kako trgovati.

slobodan tov bikovi namireni ujutru ful i izmereni ispred kuce pun prazan kamion radman mesa kod DJurdjevica od 57 posto za bikove 500 kila do 59,7 posto za bikove 670 kg simentalac bilo je nekad i ekstrema sa radmanom preko 60 posto ali retko stim da su tada pre par godina skidali rep i preciscavali polutke pred vagu ,prosle godine sam se prijatno iznenadio nisu skidali rep ni loj za 1 do 2 posto veci radman

ove godine prvi put imam belgijanere u tovu celu turu i prodacu ih na liniju klanja bikovi su ekstremi ko bilderi nadam se velikom radmanu

Nazad
Vrh