Cene junadi i gotovih bikova

Juce mi bio jedan pazarac i kaze da su ekstra bikovi do 2. 05.. Vidim da traze robu

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Uhhh ne znam... Kod nas u sremu lokalni mesari od 1,9 do 1,95... Ja isao da prijavim 3 komada. Trebalo bi da tovarim krajem meseca.

Razgovarao na vasaru u Senti. Siptari placaju 2 do 2.1, ali nema papira od klanice za povracaj po grlu. Kad gledas koliko placaju nasi nek idu bez papira. Posle da mislim hoce li me odbiti zbog nekih formalnosti. Pisao sam ih pa cemo videti. Imam 9 kom. od 550 do 700kg.

Kod na i šiptari i pazarci i ovi nasi mesari oko 1,9 e sa papirima za subvencije ko da su se dogovorili isto ko i šverceri za telad 150 kila 560 eura i više kad ih pitam jel imaš sve papire za telad kaže imam posle zovu za pola sata kaže fali pola dok dođe do mene nema nijedan i tako u krug celu nedelju me zove Dalibor iz umcara dotera će mi robu iz okoline Mladenovac i Sopot 130 kila 500 520 eura sa svim papirima danas zove nema pola nejavljam se do petka nijednom idem u Šabac na pijac pa kako mi bude

Stigli telici. Devet komada po 520e. Tezina odoka 110 do 120kg. Bila je dilema uzeti novu turu ili ne. Uzeli pa bar imamo cemu da se nadamo za godinu dana, a i o cemu bismo diskutovali ovde na forumu.
Ovo sam pisao 06 10 2015 kada su stigla telad. Danas ih prodao. Prosek 554kg. Cena 2E, bez papira za subvencije. Kupac sa Kosova.

U pocetku smesa kukuruz, stocno, sojina sacma, sunc. sacma i premiks. Kad su imali oko 300kg izbacio sam soju i premiks. Zadnja dvaipo meseca jeli su jecam i tritikal pola pola jer mi je nestalo kukuruza. Od kabasatog u pocetku lepo seno, a kasnije sve vreme tova jeli su detelinu s tim da su preko zime diobijali i tulaj, a kasnije i seno sudanske. I u toj borbi prodje godina. Pare dosle ali ce i otici, ja stariji za godinu. Ma nek ide zivot samo zdravlja da da bog.

Nema tu neke zarade.Jedino što dođu pare na gromilu pa možeš nešto da kupiš i ne računaš svoj rad.

Na svakom je da odluci. Zarada nije velika, ali gde jeste? Ovako malo svinji, malo junad, malo ratarstva, malo usluge, presipa se iz jednog u drugo i na kraju dodje gomila. Pa ko moze danas da se pohvali da u jednom momentu drzi 10 000E u rukama??? Da se puno radi, radi se, kao i kod svakog paora. Ko nema puno zemlje po meni mora da svastari. Vec sutra mozda gledamo nove telade.

Nema,moramo mnogo da radimo za male pare.Tovio sam i ja bikove do pre 5 godina.Sada prodam sisavče za 250E i ne mislim.Mislim da je bolje uzimati sisavce jer oni neće pojesti 250-300E do 150kg.
Rešpa ako ga znaš je izneo bika od 804 kg ( tele od mojih krava )

Meni pare od junadi odu za rate kredita i nadnice radnika,zarada je slaba ali neplaćam telad nego prebijam zarađene pare na uslugama

[h=1]Од сутра могућ извоз говедине из Србије у БиХ[/h]
[FONT=&quot][/FONT]
уторак, 20.09.2016. у 16:55

srb-i-bih.jpg

Мирко Шаровић и Бранислав Недимовић након потписивања Моморандума (Фото Танјуг/Р.П.)

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да ће од сутра бити дозвољен извоз говеђег меса и прерађевина из Србије у Босну и Херцеговину, а остало је још да се усагласе и технички детаљи како би био омогућен и извоз живе стоке.

Недимовић је, после састанка са министром Мирком Шаровићем који предводи делегацију Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, поручио да је данас договорена велика и важна ствар.

„Више нећемо имати проблем са извозом говеђег меса. Захваљујемо се Шаровићу на иницијативи”, поручио је српски ресорни министар, након што је са Шаровићем потписао Меморандум о техничкој сарадњи у области пољопривреде и прецизирао да ће ово питање бити решено након конференције у Лисабону, где ће учествовати представници Србије и БиХ.

Он је нагласио да је тржиште отворено и да је реч о техничким детаљима.

Недимовић је подсетио, говорећи о болести квргаве коже говеда (нордуларни дерматитис), да је Србија на недавно одржаној међународној конференцији у Софији добила озбиљне похвале за предузете мере, којима је заштитила европски простор од продирања ове болести.

„Овај посао је при крају, а оно што је важно јесте прича о трговини”, рекао је министар, додајући да Србија и БиХ морају да имају што квалитетнију економску сарадњу.

Према његовим речима, тржиште је отворено и за сунцокрет, настоји се да се либерализују канали и да нема препрека за трговину.

„БиХ је највећи трговински партнер Србије на простору ЦЕФТА, а ми ћемо, како ствари стоје, само у области пољопривреде ове године достићи извоз од 400 милиона евра. На страни Србије ће сигурно бити суфицит у трговини од преко 350 милиона евра, а на данашњем састанку смо управо имали договор да се направе квалитетне процедуре како би функционисала несметано размена у области пољопривреде”, рекао је Недимовић.

Министар је додао да се тренутно ради и на усаглашавања процедура које се тичу ветеринарске инспекције и навео да је ускоро у плану отварање два нова гранична прелаза, што ће такође поспешити трговину Србије и БиХ.

Шаровић је на заједничкој конференцији у Палати Србија потврдио да БиХ од сутра укида забрану увоза говеђег меса и месних прерађевина из Србије, а ускоро очекује и сагласност да се омогући увоз и живе стоке, јавља Танјуг.

То је, како је рекао, веома значајна ствар за обе земље.

„Усаглашена су сва спорна питања, нема баријера за трговину месом, а ни уљари не би требало да буду незадовољни”, поручио је Шаровић, додајући да је БиХ већ кренула са изградњом модерног граничног прелаза, а у плану је и заједнички пројекат изградње моста, приступних саобраћајница...

http://www.politika.rs/scc/clanak/363934/Od-sutra-moguc-izvoz-govedine-iz-Srbije-u-BiH

Ako je imao svoju telad.
Ako je kupio telad plus hrana ,plus ne daj Boze nekog lecenja proizvodna cena je 1.75-1.8 ,znaci na biku od 600kg ima 60-63e za godinu + djubre.

Nazad
Vrh