Cene junadi i gotovih bikova

I meni nije najjasnija sva ova razlika u ceni zive vage,medjutim familijar iz susednog sela je nedavno dao klanici u Navalinu (Leskovac) 4 grla po 2,05 eura.Tek u to nisam mogao da poverujem slusajuci trenutnu situaciju u Srbiji.Inace,on ovoj klanici daje redovno bikove.Vezani tov je u pitanju,ali ne stedi na ishrani i izboru teladi sto mu u mom kraju i nije bas tesko jer simentalac dominira,roba mu je uvek prvoklasna.

I meni ni jasno, pricao sa covekom koji otkupljuje i kaze da idu oko 2€ zavisno kakvi su.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Najebali smo ljudi sa govedarstvom obustava svih stočni pijaca skupova sajmova do daljnjeg stoka se može prodati samo u klanice koje još nisu određene od strane države kažu da se trenutno ni zdravstveno uverenje ne može izvaditi

I meni nije najjasnija sva ova razlika u ceni zive vage,medjutim familijar iz susednog sela je nedavno dao klanici u Navalinu (Leskovac) 4 grla po 2,05 eura.Tek u to nisam mogao da poverujem slusajuci trenutnu situaciju u Srbiji.Inace,on ovoj klanici daje redovno bikove.Vezani tov je u pitanju,ali ne stedi na ishrani i izboru teladi sto mu u mom kraju i nije bas tesko jer simentalac dominira,roba mu je uvek prvoklasna.

Leskovac ima dosta klanica ( MK, Navalin, Djokici, Mesokombinat...), i zbog konkurencije sa juga ( Bujanovac ) cena bikova je uvek malo veca.
Takodje, ima dosta farmi sa preko 50 grla u tovu, pa klanice ne zele da ih ispuste kao dobavljace.

Ja juce i jutros nasao kod ljudi u mojoj okolini telad za tov i dogovorio se s njima da sutra doteraju kod mene da izmerimo, ali u ludoj zemlji zivimo, zvao veterinara kaze od prosle subote zabranjeno da se izdaju obileti, ja sam mislio da to vazi za pijace ali nedaju ni s imanja na imanje, tako da ja ne mogu da kupim telad, a ko prodaje nemoze ni da proda sem na klanicu. I sad moram da cekam dok ovi kreteni skinu zabranu, razumem gde ima bolesti ako je ima? da ne moze ali ovde kod nas i sto kaze mom ataru da ne mogu od komse da uzmem tele stvarno su pretetrali. Imali ko kakvu pouzdanu informaciju, do kada li ce zabrana trajati?

Ja juce i jutros nasao kod ljudi u mojoj okolini telad za tov i dogovorio se s njima da sutra doteraju kod mene da izmerimo, ali u ludoj zemlji zivimo, zvao veterinara kaze od prosle subote zabranjeno da se izdaju obileti, ja sam mislio da to vazi za pijace ali nedaju ni s imanja na imanje, tako da ja ne mogu da kupim telad, a ko prodaje nemoze ni da proda sem na klanicu. I sad moram da cekam dok ovi kreteni skinu zabranu, razumem gde ima bolesti ako je ima? da ne moze ali ovde kod nas i sto kaze mom ataru da ne mogu od komse da uzmem tele stvarno su pretetrali. Imali ko kakvu pouzdanu informaciju, do kada li ce zabrana trajati?
kupis sad pa kasnije preneses kad skinu zabranu!

Ovo će oboriti cenu teladi. Kad se ukine zabrana ponuda će biti jaka.

Dobro za tovljače, ispeglaće gubitak u koji će ih oterati klanice sa otkupom bikova, loše za kravare, njihov problem je izgleda nepopravljiv.

He he he...Kako god da se okrene pošten čovek, ono mu **greška pozadi.

Kod nas niko neće bikova.male mesnice ništa ne trguju,ubiše ih marketi sa uvoznim đubretom.Još ako prihvate ssp što nameće eu odošmo u p.m.Razmišljam da počnem prodavati štrikove jer ima da se narod vješa ko lud ali i tu će me uvoz zeznuti.

goranpejcic upravo tako druze ionako se inspekcija vrzma cesto u okolini, ne pada mi na pamet da ubacim tudju telad kod sebe. Sacekacu da sve ovo prodje, pa sto bradonja kaze, docice i do pada cene, ali ce i imati teladi s velikom kilazom za malo para, bolje mi je to pre stignu...Ali sam se opet iznervirao sto mi toviliste stoji prazno a ne znam ni dokle ce ovo da traje nek ide u pm...

Ima da se nagomila veliki broj teladi i bikova za prodaju , onda pocinju sa ucenjivanjem oko cene daj da prodje ova zavrzlama da se povakcinise kad su poceli i da dozvole promet .

@Mare

Što je babi milo, to joj se snilo hhaha.

Voleo bih i ja da bude po tvome, meni pristižu telad na prodaju.

No mi liči da će biti po onoj: daj Bože, kćeri, da te za carskoga sina prose, no ja vidim ko mi oko avlije obilazi.

Nazad
Vrh