Cene junadi i gotovih bikova

Prodati bikovi po 2 evra,utovar za 2-3 nedelje,taman da nabace jos koju kilu

Slike nemam, cena je zaokruzena na 3,5eura a procenat mesa je taj. 11 kom 7065kg 4229,4 kg mesa i 3,5 eura to je slobodan tov.Kupljeni su 9 maja 2014 god.Lanski su mi imali 59,77 posto(ali bili 3,65 eura) i bili teski 602 kg

Zna li ko koliko placa sada trlic bikove i tovne junice, rodja moj ima pa se dvoumi dal da prodaje ili ceka jos:ppozdrav:

Dao prije par dana mesaru, sa kojim saradjujem 20 i nesto godina, dva bika po 4,3km i jednu debelu jalovu kravu na 3,3km.
Jutros odvukao veceg bika, i bogme vagnuo 1150kg, ako budem znao ubacicu slike.

Cetojevic, ne kupujem telad, ukupno sam u zivotu kupio 3 komada, od toga su dva sad trenutno kod mene i nisu ni za ..... , a i to jedno prije isti slucaj.
Zarkov mali, ako uspijem veceras, stavljam. Prije dok je bio onaj stari nacin sam znao, a kako sad prvo mora se postaviti na neki stek za fotke nesto mi ne ide.

Ne razumem taj tov do vecih kilaza?Jel nije bolje izbaciti za tri godine tri ture bikova nego dve?Kod nas se drze junad 10 -12 meseci i to je to.

Ne razumem taj tov do vecih kilaza?Jel nije bolje izbaciti za tri godine tri ture bikova nego dve?Kod nas se drze junad 10 -12 meseci i to je to.

Potpuno se slazem. Posle nekih 550,600 kila sporije napreduje,a i mozes da dignes jos dve subvencije za dve sledece ture i ukupno potrosis manje hrane.

- - - - - - - - - -

Dao prije par dana mesaru, sa kojim saradjujem 20 i nesto godina, dva bika po 4,3km i jednu debelu jalovu kravu na 3,3km.
Jutros odvukao veceg bika, i bogme vagnuo 1150kg, ako budem znao ubacicu slike.

Koliko je bio star taj bik?

Ma nema od tova ništa,kod mene telad od 3,5 do 4 evra po kili.Cijenu digla federacija jer imaju 300e po biku subvencije a tove za Tursku i imaju jaču cijenu u otkupu.Dati za tele 1400 maraka i onda se zezat 14 mjesevi za nekih 1200 1300 maraka nema smisla.

Nazad
Vrh