Toza
Član
Krava sa tom količinom 30-35 litara mleka se brzo crpi i troši,ta grla teško dozive da se tele 10 puta,do takvih grla se teško dolazi i niko je neće tek tako prodati što mu je do prodaje,manu neku definitivno ima ili nema tu količinu mleka što bi se pre reklo . Davati 3 000 evra za kravu je van svake pameti,pre bi uzeo 2 grla po 1500 evra i da imaju oko 25 litara mleka nego te od 30 i 35.
- - - - - - - - - -
Ja bi to zaobišo,mnogo je to para za kravu u petoj laktaciji,em je i visoko steona. Transport,stresovi razni,što reče kolega Kifler biće posle raznih problema ,ne hraniš je dobro,pa promena štale,naći će 1000 razloga ,od tog povracaja teška posla. Bar da se muze pa da prisustvuješ muži pa i nekako,ovako samo glavobolju dobiješ fraj.
- - - - - - - - - -
tozo trazi 2100...mnogo je znam.zasusena je pre koju nedelju...a neprodaje samo nju ima jos jednu te su mu kao starije sve ostale su 1 i 2 telenje a ima i junica dosta pa oe da ubaci njih tu zato ih daje.da ima mane sto posto ima neku cim je prodaje.bre ja sam mu rekao ako ne bude imala tolko mleka ja je vracam.zvacu ga da dodje da vidi koliko muzem i ako nema to sto tvrdi ide nazad.meni nije u interesu da je vratim al ako ne valja ide..kifler nema sanse jedva sam spustio 100 e cenio 2200
Ja bi to zaobišo,mnogo je to para za kravu u petoj laktaciji,em je i visoko steona. Transport,stresovi razni,što reče kolega Kifler biće posle raznih problema ,ne hraniš je dobro,pa promena štale,naći će 1000 razloga ,od tog povracaja teška posla. Bar da se muze pa da prisustvuješ muži pa i nekako,ovako samo glavobolju dobiješ fraj.