Cene junadi i gotovih bikova

Sad ovaj period je uvek losa cena bikovima i svinjama , bikovi moraju neki da prodaju do 31.3 zbog subvencija pa i zbog toga cene dole i jos mnogo toga ..

Da , ako su rodjeni u 2013 god njima je rok 31.03.2015 za predaju jer zadnji datum za predaju za subvencije bio do 31.01.2014

Tako je, 15 dana od dana prodaje al naj kasnije 18meseci od predavanja papira, u petak sam poslao pismom zahtev...

Imam 10kom. u tovu, a prostora za 40kom. nema tu srece i ako je hrana stvorena sa mojih povrsina, koncentrat u sopstvenoj reziji i silaza iz postrne setve...
Da nema ovih starijih clanova domacinstva i zene koja nije zaposlena, ja licno nebih u zivotu pomislio da ih gajim, svi su tu dobri osim proizvodjaca i treba Sribija ostati bez sopstvene sirovine pa da vidimo koliko ce ove 'govnare' kostati kilogram mesa!!!
Naravno to sto stigne u Srbiju nije meso nego obican otpad, koje niko od nas sto gajimo marvu za sopsvene potrebe ne bi ni pogedali a kamoli usta stavili!

Ja bi kolega stavio u usta nesto drugo ovima sto uvoze taj odpad a i ovima sto su dozvolili uvoz.Sta mislite sto tajkuni otvaraju farme svinja po srbiji hoce da tove za nase trziste oce malo sutra imaju sigurnu prodaju u Rusiju a ja i ti kadd bi to hteli rekli bi niste adekvatno obuceni za tu vrstu posla....

Koje papire treba da dobijem od klanice kada izmerimo i prodamo bikove? Mi nismo dobili nikakav papir na kojem bi pisalo koja je cena i kolika je kilaža. Dobili smo od njih samo neki plavi papir gde piše koliko grla i koja grla su prebačena u tu klanicu.

Koje papire treba da dobijem od klanice kada izmerimo i prodamo bikove? Mi nismo dobili nikakav papir na kojem bi pisalo koja je cena i kolika je kilaža. Dobili smo od njih samo neki plavi papir gde piše koliko grla i koja grla su prebačena u tu klanicu.

Te papire dajes vetrlerinaru da ih skine sa tvog imena. Nisi dobio samo priznanicu da si ih predao, ni meni nekad ne daju. Do sada nije bilo problema sa tim. Uvek su redovno isplacivali, naravno sa par dana zakasnjenja.

Ako si dobio subvencije za njih onda ti treba prijemnica sa klanice da su primljeni sa kilazom da ti vrate sa pecatom veterinarskog inspektora. Sve to da bi pravdao subvencije. ako ih nisi dobio onada je bitno samo pare da ti isplate. Kome si ih prodao?

Juce zvao klanicu Nedeljkovic i kazu mi da se cujemo pocetkom sledece nedelje kad mogu da tovare... Cena 3.5 evra na liniju klanja, i da bikovi nisu tezi od 600 plafon 620 kg....

Nazad
Vrh