marre2
Član
ne verujem da ce pasti jos,ja sam dao 1.95,a malo musko tele kod mene bez 300eu nema sanse da se nadje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ne pamtim kad sam kupio zadnji put malo musko tele,nema ih nigde,samo zenski,a cena ako neko i naleti na musko od 250-300ene verujem da ce pasti jos,ja sam dao 1.95,a malo musko tele kod mene bez 300eu nema sanse da se nadje?
Po kojoj ceni?
Napisao si cini mi se da je to holstajn rasa,e ovako,ovde bar kod nas klanicari plaacaju takve bikove po ceni junica ili ti oko 1.7-1,8,a ako je loba losa i de i jeftinije,te skart krave sigurno nisu debele i za njih ces dobijati zavisno koja je kategorija skarta od 0.8-1.2max,ali tesko mozda i toliko,za te krave sto ne mogu da idu kod nas placaju od 100-200e na komad i ozbiljne klanice ne kupuju to,jednostavno nece da kljaju ugled,.....Mislim da se nismo razumeli, mene ne zanima kupovina vec prodaja stoke. Ja stoku dobijam u kompenzaciji, treba mi savet oko prodaje, uglavnom oko cena. Grla koja su ekonomski skart se grupisu u kategorije po kilazi i opstem stanju zivotinje. Treca kategorija je ponekad u losijem stanju u smislu da zivotinja ne moze sama da stoji na nogama. Grla nisu pustena, krave se drze u klasicnim stalama za muzu (vezane).
Ja grla dobijam u kompenzaciji za cene:
krava ekonomski skart 1kateg - 150 din, 2kateg - 110 din, 3kateg - 70 din
tovna junad - 210 din
Ovo su cene bez pdv-a. U interesu mi je da prodam ova grla u najgorem slucaju po istoj ceni.
Holstajn bik ne moze da ima 60% randman pa ne znam cime da je hranjen.