Cene junadi i gotovih bikova

Tovljena je nije osemenjavana,danas me zvao jedan nudi 160 din.Ako je ta cena ili bije osemenio ili zaklo

I moje misljenje je da bolje osemeniti tu junicu,kod nas debele krave idu 1,5,a mrsave idu i po 0,8-0,9....

Juce sam prodao 6 bikova preko vet. stanice u Kikindi. Kod mene su bili tacno jednu godinu. Prosek im je bio 584kg. Mogu da kazem da sam zadovoljan. Sto se tice cene neznam sta da kazem? Dogovor sa otkupljivacem je da min. cena bude 215din, a da ako radman bude dobar bude doplaceno jos koji dinar. Komsija je tovario pre 10 dana za istog otkupljivaca po istim uslovima i na kraju dobio 224din. Mislim da je sve to malo, ali sta da se radi kad su nam oni jedini otkupljivaci ovde. Da napomenem samo da sam na te bikove dobio subvenciju 10000 po grlu.

Juce sam prodao 6 bikova preko vet. stanice u Kikindi. Kod mene su bili tacno jednu godinu. Prosek im je bio 584kg. Mogu da kazem da sam zadovoljan. Sto se tice cene neznam sta da kazem? Dogovor sa otkupljivacem je da min. cena bude 215din, a da ako radman bude dobar bude doplaceno jos koji dinar. Komsija je tovario pre 10 dana za istog otkupljivaca po istim uslovima i na kraju dobio 224din. Mislim da je sve to malo, ali sta da se radi kad su nam oni jedini otkupljivaci ovde. Da napomenem samo da sam na te bikove dobio subvenciju 10000 po grlu.
Danas dobio konacnu cenu 221dinar.

Nisam,imao sam jednog crnog,pa je zato niza cena,a bio sam prisutan na utovaru gde su bikove od 600 kg prosek iz slobodnog tova platili 2e.Takva je cena kod nas,mesari daju 220 do 230 din.za simentalce.

Šta je ovo nema kupaca za bikove? Imate li nekoga da mi pošaljete, u mom selu ima mnogo bikova na prodaju, ali nema kupaca. Može odgovor na pp.

Nazad
Vrh