Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ljudi postoji nesto sto se zove isplativost investicije. Das 20000 evera za hektar zemlje, vraca ti se 40 godina. Pa to je najgori ROI u svetu biznisa. Tako pare bacaju samo kriminalci da bi oprali pare.
Jel ima neki kriminalni forum ?
Ako su se oni umešali u poljoprivredu ( peru pare preko kupovine zemlje ) da se i
mi infiltriramo tamo ?

Ostaje i stan. Bolje kupiti stan u Beogradu umesto pet hektara zemlje, lagano, amortizacija macji kasalj u odnosu na zemlju. A sto se tice rada, pa niko ne kupuje zemlju da bi je samo imao. Radis, i dobijes sta? Jos kile? Realno je da u poljoprivredi treba investirati samo u neke proizvodno-preradjivacke kapacitete. Uloziti u masine, usluge, bilo sta sem zemlje. Ulaganje u zemlju je suludo iz perspektive poslednjih 10 godina. Silne pare zarobljene. Sta, ostavis potomcima? Vecina ce rasprodati a tebi trebalo 40 godina da to otplatis i u sanduk, bas lepo od potomaka.

Jel ima neki kriminalni forum ?
Ako su se oni umešali u poljoprivredu ( peru pare preko kupovine zemlje ) da se i
mi infiltriramo tamo ?
Ne znam za forum, ali znam da je mnogo novca oprano u kupovini zemlje. Gde god se daje mnogo kesa i malo pita kako se doslo do njega, tu je pranje novca. Ko bi osim seljaka i nekog ko je veoma lako dosao do novca dao 20-30 hiljada evra za hektar? Niko ko ima tri cuke u glavi. Da se razumemo, i sam sam kupovao zemlju, najvise sto sam dao je 20000/ha, a islo je i do 30000 u mom kraju. Slusao sam oca kao dobar i poslusan sin. Ali znam da to nije nikakav posao. Zaradis na njoj u proseku 300 nek je i 500 evra. Pa kad se to ispalti, kad pocinje da ti donosi novac? Ja je necu prodavati, sem u slucaju ne do Bog bolesti, ali recite vi meni jel to normalno da se ceka 40 godina da se isplati. Ljudi obrnu novac u par godina, pet godina, sedam godina, a mi cekamo decenije. Bravo za nas.

Nazad
Vrh