Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Zamisliš u glavi sliku dva bogalja kako se tuku. Eto tu smo mi kao država.

Jedna njiva, a 7,8 brojeva parcela sitnih, kakva je procedura da se to sve spoji i da ta njiva ima samo 1 broj? Da li je komplikovano, sporo, skupo?

Izvinjavam se ali mislim da grešite. Svaka parcela (njiva) ima svoj broj, što znači da je kod vas u pitanju 7-8 posebnih parcela. Odgovor na pitanje oko procedure neznam ali je moguće uraditi. Poznajem čoveka koji je blizu moje njive spojio 3 parcele u jednu pre 10-15 godina. Ne znam za troškove i razloge zbog čega je to uradio, možda ako bi nekad prodavao pa da bude u komadu ili zbog prava preče kupovine da bi imao veću površinu...

Jedna njiva, a 7,8 brojeva parcela sitnih, kakva je procedura da se to sve spoji i da ta njiva ima samo 1 broj? Da li je komplikovano, sporo, skupo?
Nazoveš ozbiljnog geometra i pitaš.
On ti svakako to sve mora uraditi.
Elaborat parcela spajanja.
Podnošenje u katastar. Itd.
Negde ostane onaj parcelni broj koji ima najveću površinu. A negde uklone sve parcelne brojeve i dodele potpuno novi broj ( broj posle poslednje broja parcele u toj KO opštini).
Kada sam bio pitao bilo je oko 350€.
Ne znam da li cena varira od broja parcela koje se spajaju.

Mnogo je brže i jeftinije da se više parcela spoji u jednu nego suprotno, jedna da se deli na dve - tri

Moze, ako je obradivo zemljista u listu nepokretnosti. Po zakonu ne treba elaborat geometra, medjutim svaki katastar postupa drugacije, neki ga traze neki ne. Najbolje pitaj lokalnog geometra za troskove

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spajao sam ja pre neku godinu. Znači više parcela jedna do druge spojeno sve u jedan broj. Uz popunjen zahtev plaćala se neka taksa 3300-3600 din i kad to odrade stigne ti da platiš uknjižbu oko 7000 din za taj nov broj.

cujem danas jedan iz sela prodao prosli tjedan 34jutra po ceni od 4000e jutro.pre 7-8 godina je tu zemlju placao od 10 do 13tisuca evra jutro.Matijevic srpski kralj mesa je u tom delu gdje je ta zemlja placao od 15 do 20tisuca evra jutro.tako da sad u selu ostali samo mi Srbi koji se jos bavimo poljoprivredom jer eto i posledni kolega hrvat je poklekao.dugo je i izdrzao s obzirom da imaju manje poticaje od nas i nemaju tolko povlastica ko mi manjina.tri godine je prodavao i na kraju prodao nekom odvetniku iz Zagreba.zadnje dve godine niko ga iz okolice nije ni zvaob da pita za cenu

Nazad
Vrh