Sta je investiciono zlato?Поређење мртвог капитала:
пре 5.5 година купио 4 парчета шуме на две локације - тренутна цена за 15% веће (не покрива инфлацију);
у исто врене куповао инвестиционо злато - тренутна цена већа за 103%.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta je investiciono zlato?Поређење мртвог капитала:
пре 5.5 година купио 4 парчета шуме на две локације - тренутна цена за 15% веће (не покрива инфлацију);
Takvi zakoni već postoje u evropi. I ako posle tebe nema ko da se bavi zemljom ona ti se oduzima i predaje drugom na raspolaganje...Cenu ne znam ali vidim da kupuju zubari , peduzetnici i IT stručnjaci. Potreban je zakon da, ako se neko ne bavi poljoprivredom ne može kupiti zemlju i tačka.
Ovako se podiže cena zemlje a poljoprivrednici propadaju jer im upravo oni koji kupuju zemljište podižu cenu zakupa i tu zarade za poljoprivrednika nema.
Završiš i ti stomatološki fakultet pa nakupuješ zemlje koliko ti treba. Samo da ne daju sad zubari predlog da se zabrani upis zemljoradnika na njihov fakultet.Cenu ne znam ali vidim da kupuju zubari , peduzetnici i IT stručnjaci. Potreban je zakon da, ako se neko ne bavi poljoprivredom ne može kupiti zemlju i tačka.
Ovako se podiže cena zemlje a poljoprivrednici propadaju jer im upravo oni koji kupuju zemljište podižu cenu zakupa i tu zarade za poljoprivrednika nema.
Drzava kupi pa proda drugom poljoprivrednikuTakvi zakoni već postoje u evropi. I ako posle tebe nema ko da se bavi zemljom ona ti se oduzima i predaje drugom na raspolaganje...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Najmanji je to problem. Ali ako poljoprivrednici krenu da vade zube...Završiš i ti stomatološki fakultet pa nakupuješ zemlje koliko ti treba. Samo da ne daju sad zubari predlog da se zabrani upis zemljoradnika na njihov fakultet.
Dal norveška ili tako nešto. Mislim da sam slušao i za Sloveniju da ima nešto slično. To je tipa nešto kao, ti odeš u penziju, a tvoj sin neće da se bavi poljoprivredom. Ti imaš pristojnu penziju i ne treba ti zemlja Jer je ona od strateškog značaja za državu. Zbog toga je dodeljuju nekom ko živi od popjoprivrede... Ne znam sad tačno u detalje ali sam slušao o tome...Oduzimaju ti privatnu imovinu? Gde to?
Možda i ovakav neki sistem....Drzava kupi pa proda drugom poljoprivredniku
Поређење мртвог капитала:
Konkretno zlato koje nosis "kuci" ili nesto u principu to je u banci na cuvanju a ti samo das novac i kao ga posedujes negde na papiru?Jel zajebavaš ili ? ...![]()
investicionozlato.com
tako je.Drzava kupi pa proda drugom poljoprivredniku
Znaci ako imas zlato staro 70+ godina a naravno nemas papir da je investiciono , onda za njega ide manja cena?Odgovoriću....
Pošto vidim da si baš laik po ovom pitanju...
Investiciono zlato može biti u obliku kovanog novca, pločica i poluga...
Veoma je važno da se pri kupovini investicionog zlata uzme "sertifikat" , jer bez njega, iako na polugama, u deminutivu, postoje i utisnuti žigovi livnice i procenat čistoće, niko kasnije pri prodaji ne priznaje žigove bez pratećeg sertifikata na papiru o poreklu...
I takvo inv. zlato, specijalizovani kupci pri Vašoj (potencijalnoj) prodaji obavezno tretiraju kao "lomljeno" zlato, i kao takvo, nude dosta nižu cenu, jer, nema "sertifikat"...
Uostalom, evo ti Link, pa se podrobnije informiši kako to funkcioniše....
![]()
INVESTICIONO ZLATO- PRODAJA ZLATNIH POLUGA-ZLATARA GOLD
Ulaganje u investiciono zlato, zahteva odredjenu investicionu analizu ,kao i svaka druga investiciona odluka. Ulaganje u investiciono zlato,kao vid ...investicionozlato.com
Franja Josif je uvek Franja Josif. Mislim na zlatnik/dukat.Znaci ako imas zlato staro 70+ godina a naravno nemas papir da je investiciono , onda za njega ide manja cena?
Nije tako sjajan.A bosanski Tvrtko ?