Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako ti nije ponudio a prodao je imas pravo da osporis kupoprodaju. Procedura je tuzba osnovnom sudu na teritoriji opstine na kojoj je zemlja uz uplatu iznosa procenjene vrednosti zemlje na racun suda. Rok za tuzbu je dve godine od datuma kupoprodaje ukoliko ti nije poslao preporuceno pismo. Ako jeste onda je 15 dana. Angazuj advokata , on treba da ti sastavi tuzbu i objasnice ti pojedinosti.Jedno pitanje o pravu prece kupovine od komsija, recimo Pera ima njivu izmedju Mike i Zike, i proda tu njivu Miki, a nije ni pitao Ziku, da li Zika ima prava da ospori ugovor ili ne?
I ako da, da li ima neki vremenski okvir da to uradi?
Nije slovo na papiru, cuo sam da su donosene presude ali nazalost niko iz moje blize okoline.Poznajete li nekoga ko je kupio zemlju na taj način preko tužbe ili je to samo slovo na papiru?
Ili na srecu nije niko iz tvoje okoline.Nije slovo na papiru, cuo sam da su donosene presude ali nazalost niko iz moje blize okoline.
Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
A jel može vlasnik da odustane od prodaje ? Vlasnik da je hteo da mu ponudi zemljište uradio bi tako. Lično nikada ne bih nekom pravio problem oko prodaje.Ako ti nije ponudio a prodao je imas pravo da osporis kupoprodaju. Procedura je tuzba osnovnom sudu na teritoriji opstine na kojoj je zemlja uz uplatu iznosa procenjene vrednosti zemlje na racun suda. Rok za tuzbu je dve godine od datuma kupoprodaje ukoliko ti nije poslao preporuceno pismo. Ako jeste onda je 15 dana. Angazuj advokata , on treba da ti sastavi tuzbu i objasnice ti pojedinosti.
Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Kao komsija imas zakonsko pravo prece kupovine. Posle potpisivanja kupoprodajnog ugovora ukoliko je kupoprodajna cena isplacena u celosti vlasnik ne moze da odustane ako komsija hoce da se umesa putem procedure koju sam opisao. Ne znam sta bi se desilo ako bi vlasnik hteo da odustane ukoliko prvi kupac nije isplatio zemlju a drugi komsija se umesa.A jel može vlasnik da odustane od prodaje ? Vlasnik da je hteo da mu ponudi zemljište uradio bi tako. Lično nikada ne bih nekom pravio problem oko prodaje.
Prijatelju ja nisam ni uporedjivao cene kod tebe-u tvom kraju sa cenama kod mene,jer to je suludo imass krajeva u Srbiji gde se zemlja prodaje i po 20-30 evra po aru a mozda i za manje...Druze kada sam napisao relano za cenu, mislio sam da se po toj ceni trguje, za dobru zemlju su ljudi placali 10 000 e po kj.
Jos nisam cuo da je neko preko toga platio kod nas, a da ne pricam o ceni od 15 000 kj koja je nerealna.
Ja moju zemlju ne prodajem, tako da nema cenu.
Ne mozes porediti cene u jagodini i ovde kod nas, ni cene zemlje, ni stanova gde kupuju poznanici ( ns, bg i pancevo)....
Ja mislim da je too mrtvo slovo na papiru ili kao sto rece jedan pravnik ZAKONI SU KOD NAS LEPO NAPISANI ALI NIKO IH NE POSTUJE.Poznajete li nekoga ko je kupio zemlju na taj način preko tužbe ili je to samo slovo na papiru?
To sto je sve poskupelo ne znaci da ce neko platiti 15 000 e kj zemlje, mozda po neki izuzetak neki notar, advokat, lekar, politicar, pravi poljoprivrednik nema sanse na ove cene.Prijatelju ja nisam ni uporedjivao cene kod tebe-u tvom kraju sa cenama kod mene,jer to je suludo imass krajeva u Srbiji gde se zemlja prodaje i po 20-30 evra po aru a mozda i za manje...
Ja sam uporedjivao cene kod mene pree nekoliko godina i sada...i kazem ti da sve zivo sto se tice nekretnina poskupelo zato nemoj da te cudi ako i za zemlju traze vlasnici duplu cenu u odnosu na onu cenu pre 5-6 godina...
Vec sam ti opisao moj slucaj gde sam pre 5-6 godina placao zemlju 100 evra ar selo na 4 km od centra Jagodine,a u tom centru Jagodine novogradnja tada bila 600 evra stanovi,sada novogradnja 1400 evra a ovde bi neko zemlju da mu prodam po onoj ceni od pre 5-6 god koliko sam ja platio... Zato i ja kazem i ja bi da kupim stan po onoj ceni od pre 5-6 god ali NEMA TOO VISE....
I ja se cudim ko kupuje i odakle placa stanove u malom gradicu kakva je Jagodina po 1400 evra kvadrat a do pre samo 2-3 godine je bilo 600-700 evra...Sada ti treba za manji dvosoban stan 80-90 hiljade evra ...ali cene ne padaju i stanovi se prodaju...To sto je sve poskupelo ne znaci da ce neko platiti 15 000 e kj zemlje, mozda po neki izuzetak neki notar, advokat, lekar, politicar, pravi poljoprivrednik nema sanse na ove cene.
Kada pricam o ceni necega, mislim pre svega na cene u nazad godinu dana po kojoj se trgovalo za lepu zemlju. To sto neko trazi to nema veze sa mozgom, trazim i ja za kukuruz 30 din i za beli luk 3 evra, pa nema trgovine po toj ceni...
Vazno je da su oni koknuli duplo vece cene u odnosu na samo pre 2-3 godine,sad i da spuste 100 evra po kvadratu too je nistaa,jer povecali za 700 (od 600-700 na 1400)...Jesi li siguran da se stanovi prodaju? Ako imaš nekog u agenciji bliskog raspitaj se. U Novom Sadu na top lokaciji više ne može da se proda za 2500e po kvadratu. Niko se ni ne raspituje već mesecima.