Attila
Član
I jedan i drugi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam. Samo sam bio pre jedno dve godine u poreskoj za neku zemlju sto sam kupio da odrede koliki je porez za prenos apsolutnih prava, pa mi je referent koji je obradjivao predmet a poznanici smo rekao da imaju novinu da se na zamenu zbog ukrupnjavanja ne placa porez.Ivice, ne zameri, imaš li neko takvo rešenje poreske uprave ? I kadašnji je datum ?
Oslobođenja od poreza na prenos apsolutnih prava ... na razmenu zemljišta kojom najmanje jedno pravno ili fizičko lice kome je poljoprivreda pretežna delatnost, odnosno zanimanje pribavlja poljoprivredno ili šumsko zemljište radi njegovog grupisanja;
Znao sam da ces ti posto si pravnik to naci.Ja sam inzenjer, nisam pravnik ali mislim da pravo uvek mora posmatrati sta je zakonodavac hteo da postigne donosenjem odredjenog zakona. Kod zakona o medjasima zakonodavac je hteo UKRUPNJAVANJE, a kod razmene zbog ukrupjavanja imamo DVOSTRUKO UKRUPNJAVANJE. To je logicno i tumacenje zakona mora biti logicno. Kazi mi molim te dali i dalje mislis da nisam u pravu?Nađoh...
A za međaše nisi u pravu, mora ponuda, ako nećeš glavobolju.
Ukoliko se ukrupnjava zemljište i jedan od učesnika je u pdv-u ili se bavi isključivo poljoprivrednom delatnošću onda se ne plaća porez na prenos aps.prava. Imao jednu trgovinu takvu.
Po mome da ide isto ko da si kupioKad se radi zamena zemlje njiva za njivu pola jutra za pola jutra koliko se placa prenos vlasnistva
Da li si možda komšija sa parcelom? Pitam jer možeš navesti u ugovoru da ako dođe do merenja tog idealnog dela, možeš ga izmeriti pored svoje parcele.