Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Да не мешамо појмове део и удео. Као што сам написао, мање парцеле се не могу уситњавати, само укрупњавати. Ако имаш 1/5 од 100а немаш 20а него 20% удела укупне површине. Ако нпр. хоћеш да сејеш кукуруз, а сувласник није сагласан, онда не можеш да сејеш кукурз на 20а јер се не зна којих су то тачно 20а. И обрнуто, ако он хоће соју на својих 4/5 ти мижеш да се не сложиш и онда он нема право да сеје соју. Зато су и измислили ону горе поменуту судску продају.A šta ako je parcela manja od 50a kod nas ima svakakvih njiva od čak 5-6a koji ima svoj kat.br.
Може свако ко прочита оглас а то може бити добро јер кад се падне у ватру цена лако пређе вредност ал' то није баш често.YT1RDI na licitaciji mogu ucestvovati i suvlasnici.
Где год има договора нема проблема. Питаш ли се шта ће се десити ако се промени сувласник?J je pristao da je obradjujem tu stranu parcele i nema nikakvih problema!
Где год има договора нема проблема. Питаш ли се шта ће се десити ако се промени сувласник?
Пошто је тема "цена земље" да приметим да 1/1 увек има већу цену а много лакше се прода.
Kako preko katastra da izmerim sirinu njive?Negde je neko kacio taj link za merenje njiva ali ne mogu da ga nadjem?
Nije to trampa bego razmena. Napravite ugovor kao kupoprodajni samo zamenite reči.Mislim da ti u tom slučaju ne treba saglasnost komšija.
a ti si pa mnogo pametan covek .jos jedan pametnjakovic sa takvim ljudima ima da napredujemo mnogo prijavi se da savetujes politicare ili vec kome treba savetnik.Kako misliš da on napravi ugovor, kad ne zna ni prostu rečenicu da složi?
zasto treba da se ponude međasi kad hocemo samo da zamenimo parcele radi ukrupnjavanje poseda ne kupuje se vec samoja uzimam zemljiste koje je vec da mene a on do njega to jepodela njiva po naslestvu ,zemljiste za zemljiste bez novcane naknade to jest niko nikome nista ne doplaca na ime povrsni razlika je samo u potezu (mestu) gdese nalaze parcele i klasi zemljista .Ne treba menjati reč kupoprodaja već na ime cene staviti zemljište to i to.
Podleže ponudi međašu, ali je olakšano navođenjem uslova da se ima platiti tim i tim zemljištem sa sve katastarskim brojem.
Koliko ja znam tj.cuo sam da se pri zameni placa porez kao i kod kupovine samo nije mi jasno ko plaća