Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
druze moj ima malo istine u tome sto kazes ali je kod njih tacno uredjeno ko moze da se bavi poljoprivredom i ko moze da kupi zemljuu o najbitnije KOLIKO, maximum je 1200 Ha odredjenog kvaliteta a ne ko kod nas ko ima para za "pranje" ajmo u zemlju,tajkuni,lopovi koje kakve susumige su pokupovale zemlju pa posten paor moze da se slika.To je zato što im je ulaskom u eu zaposlenost dostigla toliku razmeru da poljoprivredom niko neće da se bavi,dobare plate,visok standard,nikom zemlja ne treba...
Postoji naravno, oni kod nas izvoze prostu radnu snagu sa osnovnom ili bez ikakve skole da kupe krompir i sargarepu po Vojvodini ,a mi izvozimo inzenjere , lekare , med. sestre i strucnjake u informacionom sektoru pa ti vidi ko je tu na gubitku....Jeste milane imenjace ,u pravu si i svi oni dolaze u Srbiju da rade znaci postoji i nesto drugo kod nas sto kod njih nema.
Kod nas je cena sarenolika od 3 - 10 000 eura-hektar.To je zato što im je ulaskom u eu zaposlenost dostigla toliku razmeru da poljoprivredom niko neće da se bavi,dobare plate,visok standard,nikom zemlja ne treba...
Daleko si otisao ,spomenuo si Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku ja sam se nadovezao na to a ti izvozimo inzinjere.Izvozimo ali sigurno ne u pomenute zemlje kad im je standard gori od naseg.Pisao sam ti zato sto si upordio bugarsku,rumuniju i madjarsku sa nama pa mi smo za njih evropa.Postoji naravno, oni kod nas izvoze prostu radnu snagu sa osnovnom ili bez ikakve skole da kupe krompir i sargarepu po Vojvodini ,a mi izvozimo inzenjere , lekare , med. sestre i strucnjake u informacionom sektoru pa ti vidi ko je tu na gubitku....
nemam pojma.Zivko da zemlju nije kupio jedan clan foruma ?
Odlično si ovo izračunao, svaka čast. Samo da nekoga zaj..em za 100.000 eur i da nakrivim kapu.Cena zemlje je povezana sa cenom kapitala, ako kupis zemlju za npr. 100.000 EUR npr. 13 jutara za takvu zemlju dobijes arendu 3250 EUR. AKo das pare u banku dobijes isto toliko pa ti skinu porez itd. Od prilike je to pravilo, cena kapitala je takva i zato zemlja toliko kosta. Kada je jutro bilo 4000 EUR a arenda 200 EUR za jutro onda je i u banci bila kamata 6% i kada skinu porez taman ti ostane isto kao od arende. Potpuno je pogresno da neko racuna kada ce se zemlja isplatiti, pa zemlja nije repromaterijal kao seme i djubrivo niti je trosak kao npr. mehanizacija.