laza
Član
Kod nas pala sa 30 na 25 a i retko ko da otkupljuje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dogodine ce sva visnja biti organska niko je nece ni prskati ni djubriti,a crvi ce biti dokaz da su bez pesticida...pa ugovorite na vreme trziste za organsku visnju molim vas...
P.S.Nemoj slucajno gajbe da fale!!!
Ovo ni Turci nisu radili srpskim kmetovima!
ZA GORSKOG CARA Ne gajim ja visnju Gorski ja gajim samo KOMERCIJALNE VOCNE VRSTE godinama jer bi bilo greota na ovakvom podneblju SRPSKE KALIFORNIJE gubiti vreme na nekomercijalne stvari ,i da ti drug kaze sto se obrade tice trebalo bi da vidis kako izgleda moj vinograd,jabukar ili jagode koja je to SVEMIRSKA DIMENZIJA a ovo sto ti radis u sljivama pustis korovcinu a onda isprskas total po korovu i nazivas sebe profesionalcem KOJI NESTO ULAZE u poljoprivredu a vrhunac na ovim temama gde se odvija totalna golgota ti OBJASNJAVAS KAKO PRONALAZIS MATEMATIKU U SLJIVAMA I VISNJAMA ,nema tu matematike moj Gorski mozda tesis i sam sebe RADI SAMOPOUZDANJA I ADRENALINA ali ISTINA JE OKRUTNA GORKA I NEMILOSRDNA.Nikako da USAGLASIMO STAVOVE jednom kao narod i da se slozimo u necemu do juce si ovog coveka gore nazivao da je bot sto je gajio neki OPTIMIZAM pred pocetak berbe A SA OVOM PRICOM SADA NEKO CE DA ZAKLJUCI DA SI TI BOT jer radis nesto slicno.Ja znam da nisi samo malo volis da udaris kontru ali si dobar lik inace.PS JESI TRESO VISNJU MANUELNO ILI SI NAPRAVIO MOBU I DALI CENIS DA BI OVA VOCNA VRSTA MOGLA DA IMA OZBILJNU PERSPEKTIVU U SRBIJI TJ DALI BI IPAK TREBALO OZBILJNO ULAGATI U NOVE ZASADE VELIKI POZZ ZA TEBE I POZ ZA SVE VISNJARE
GORSKI CAR-Hoces da kazes da su ljudi na jugu Srbije glupi i da ne znaju da gaje visnju i da nista ne ulazu?!
Izvini molim te,ovde se oblacinka gaji 50 godina!
A cena visnje ovde je 30din,sve ide po toj ceni.
Potrebno je izvrsiti rejonizaciju poljoprivrede i stimulisati one regione u zavisnosti sta je najpovoljnije gajiti.
Drugo ne moze cena na jednom kraju zemlje biti 60 a na drugom 30.To drzava treba da regulise.
Ti izgleda imas neke druge izvore prihoda cim na tebe ne utice katastrofalna cena visnje,sljive,jabuke...ovo ti dodje kao cvece u dvoristu gajis ga da bi ga gledao a ne zaradio od njega?!
Ja sam u prethodnom postu ono napisao zato sto je seljak ovde na jugu toliko iscrpljen losom cenom visnje ne jedne godine nego vise od 5 godina da jednostavno vise nema sredstava za dalju proizvodnju!
Ovde ima puno ljudi kojima je gajenje visnje jedino zanimanje,celo imanje je pod visnjom i od toga izdrzavaju porodice,to je tragedija!
Sta se desava sa sumadinkom? Treba i ona da se bere...
zemo, izgleda da tanka prica. video na fb da je neki Bojan prodavao gajbe 5kg 300 din. cim je to objavio pitanje da l je bilo otkupa za nju.
MORNAR
SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA, al izgleda da taj scenario necemo skoro gledati. svako gleda svoje **greška, ti i ja i svi ostali, zato ce nam tako i biti, a zelenasi ce da trljaju ruke.