Cena tovljenika na tržištu

Svinjee u padu i nikome ne treba kao sto je i sa psenicom i kukuruzom situacija

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na osnovu ove situacije i zajebancije sa cenom i utovarima, ako cena prasica za Božić bude 400-450 dinara, ni jedno prase neće ostati u mom objektu od 20+kg.

Najbitnije kad svinja nema,da kurtoni iz udruzenja,imaju pricu ne treba dizati cenu preko 240,treba se drzati dogivora,kojeg niko nije nikad ni pravio sa klanicama. A sad se ni jedno udruzenje ne oglasava,lepo

Realno ti iz udruzenja bas su kurtoni veliki i gledaju samo svoj interes

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na osnovu ove situacije i zajebancije sa cenom i utovarima, ako cena prasica za Božić bude 400-450 dinara, ni jedno prase neće ostati u mom objektu od 20+kg.
U kontinuitetu bi bilo da sada vec krene cena makar po 10 din a ono ide po 10din dole. Misljenja sam da se molimo da ostane kod nas na 260. Situacija je da se ne resava nista nazalost. O prasicima govorim
Nikad vise u objektima nisam imao i tovljenika i prasica i nikad bolje planove nisam imao ( i nije tajna da se vrati makar deo nekog kredita) kad ono usrana motka zestoko....a svi pristizu na prodaju,i tovljenici su oko 110kg i prasici 20
Motacu ja kablove i dalje,sta da se radi

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Nisam prodavao prasice od maja, ali sam uhvatio neke informacije od starog kupca da su sada 320-340 kod nas veće količine. Na komad ne znam cenu.
Ispratiću situaciju do NG, pa ćemo videti šta ćemo :D

Danas razgovaram sa lokalnim mesarom,kaže kupuje tovljenike 120-150kg za 1.3e/kg...pao sam na **greška.
Tjedno uzima 80-100 komada.
Svaka čast proizvođačima i tko zaradi sa takvom prodajom...

Kod nas u udruzenju svinjara svi su ćaci...
Pored toga sebičnjaci, kukavice...moto im je "samo da se neko (klanicari ) ne naljuti..."
Prolaze sve konkurse...javne i tajne... zadovoljni i kad niko nije... Namireni...
Mislis da nije svuda tako?
Nebitno koji su konkursi i po pitanju cega, da li stocarstva ili ratarstva, svi u kutu, cute, muljaju, ne oglasavaju se i ni rec protiv sistema, a ako i krene prica onda zvalave kako nam nista ne fali i kako cvetaju ruze!
Doduse ne u svim bastama!

Ja imam jedno svince viska oko 170 kg je, dva zaklao sebi, okacio oglas po selu i na fejsu niko ni ne pita. Nikom ne treba ni dzabe izgleda. Nismo mi gladni dok ima jeftine salame za 200 din kg.

mnogima je i skup svinjokolj jer ne umeju sami pa dok plate mesara,jednostavnije im je uzeti gotovo meso

samo kazem stanje
kod nas ide od 50-70din po kili
zavisi i dal ima obare

Nazad
Vrh