Cena tovljenika na tržištu

Sa tim cenama obrade mesa treba da moliš Boga da su ti sto manje svinje. Pogospodili se svi niko neće da uzme nož u ruke, pre neko zna da uradi jednu stvar neko drugu i posao se odradi a sad znači za tri svinje treba da daš jednu i za klanje. Kod nas se kreće oko 5000 po komadu samo klanje i obrada mesa bez kobasica i masti. Ja srećom to jos neplaćam nego imam ekipu sa kojom se ispomažem, oni kod mene ja kod njih ....

Zadnji par godina nosim u polutke da zakolju, ekipa razjebandus prvo su oni pa sad moram i ja nema ko, ako nafatam fizikalca na sat, ovi stari ili bolesni ili pomrli imaju samo volju, obradu radim ja i supruga i klinci, mislim pomirio sam se sa modernim nacinom zivota sta sad prilagodi se ili jedi salamu

A vidim i vi svi kukate, teško ko se uhvati noža.....
Nije mi teško da sam sebi zakoljem par svinja godišnje. Bude jednom "veliko" klanje gde priskoče kumovi u pomoć, ostalo odradim sam. Svinjče od 120kg za 2 sata bude sređeno tip-top za zamrzivač.
Nije to svemirska nauka.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Sve dok ima ko da priskici dobro je .
Vreme čini svoje , stižu god s tim razna oboljenja .
A i ljudi neće više da zapinju , sve se pogospodilo .
Baš juce me zove sestričina , kupila stan , sredjuje ga pa ima posla sa majstorima ovih dana . Rekao joj parketar da u dnevnoj sobi ispomera neke vitrine i oslobodi prostor .
Pozovem drugare , nas četvoro , podignemo stvari na stazice i suljamo okolo čas posla .
Kad smo se tamo pojavili , prisutna bila dva molera , električar i parketar .
Džabe sto su tu , nece da zapnu ( ili ne mogu )

Nazad
Vrh