Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja rekao danas jednom poznaniku iz kovacice sto me pitao imam li viska svince rekao 300 din kg. Ako hoce hoce....280 od kuce na komad.
...Kod mene u selu u celom glavnom soru, sem mene niko svinje ne drzi... Kokoske jedne nema, a o govedima i da ne pričam. Sve sama gospoda... Kazu ne mogu od mojih muva da zive... Smrdi im... Niko nista nece da radi... Kerovi svako svoje parce mesa zarade. Glavni su mi saradnici u poslu i nikad komandu ne odbiju... Sto je greh dati njima koji su zaslužili. 200 goveda, skupe u copor i nateraju u obor, celo selo kad bi doveo ne bi ih naterali. Jure se sa sakalima celu noć... Čuvaju... Gospoda sto nece da radi, sto se mene tice ne mora ni da jede... Od mene dzabe dobiti nece... Ko god je gladan, dnevnica je 5000 i dva obroka. Radi i jede isto sto i ja, pa nek dodju dobice da jedu a ostave im i neki dinar. Samo sto bi oni da uzmu neki dinar, a da rade ne moraju...U početku mi je bila užasna pomisao čime hranim kerove, a toliki narod gladan...