Cena tovljenika na tržištu

Ja sam ostavio 5 krmaca i nesto resio sa ove godine sve utovim al nesto me sve vise mami da prodam prasad i kukuruz i promenim hobi :unsure:

Ja imam 36krmača trenutno i sve sam do sada tovio.. I bilo je ovako i onako nisam se obogatio ali da kažem bilo je dobro... Imam i lepu genetiku... Ali od jesenas cene hrane su otišle toliko da ništa ne zarađujem na tovu... A i muljaju i sa sojom i ovim superima puno puta kupim pa mi loše napreduju premiksi skuplji od 24karatnog zlata... I radim u prazno danima sad imam 300kom ićiće u dve ture februar i mart...

AM-JKLXy7lKeCjKPTW2aPXX8eJflzGfPg1sBbJrzoyh5Pihg2W1czy0iwbVuVslkWlhA9PRHdNfryOdNCD-JPr6MbC6lJISec3fhecFhCbK5rbMMCWfOx2kdXlGkYFM7AbgjpRYl2K-AMvz6xP4h2PHRcGBD=w422-h937-no
Vidi naseg Pericu kako je on mudar.
Samo jos malo pa ce kupiti ,,Lelu" za tu cenu jos samo malo...
Samo da kazem jos Goveda i Jagnad ce pohvatati za te pare al za K_R_C.
Jagnjici su 3 €
Bikovi 2.7 i rastu :)

Verovatno zato i daje nisku cenu kad ima sa svojih farmi, a kad ih potrosi onda cemo videti cene

Jutros sam cuo da je Biftek iz Nis
I ćerka firma Big-Bull iz Bačinaca u blokadi.
Ljudi sa kojim sam sedeo za stolom nisu lokalni cuvari klupa, tako da je vest 99% tacna.
Najebase opet posteni ljudi kao moj stric i mnogi njemu slicni.
Dal ce uspeti sta naplatiti od dugovanja to je sad veliki upitnik.
Da naplate pola i u najboljem slucaju 70% to bi bilo puna kapa.
Sta dalje sa tim dogom?
Ako je imao ko iskustva nek napise da prenesem strikanu?

Strasno mi smo predavali u bacincima bravce cekalo se novci po 90+ dsna al su isplacivali.. sreca nismo imali sta da ranimo u bravce sad bi bilo veselo..samo.mi nije jasno kako mozebu blokadu svi koji kupe meso placaju kes vi neplacate nama kao proizvodjacima po 3meseca i sad ce biti pisi propali..ima primernod pre 10-15 god. kad su propadali iz sela ima koji su predali bravce bikove nikad novce dobili nisu

Moj jedan od prvih poslova u trgovini se zavrsio tako da firma kojoj sam dao avans je blokirana i pukla. Ostalo 1mil dinara nenaplativo.

Sve tri povezane firme su trenutno u blokadi: Biftek, Big Bul i Premium Chicken, ukupno 191 milion dinara.

Da li je neko skoro prodavao svinje? Koja je trenutna cena?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Cujem da placaju 150,155. Jad i beda u svakom slucaju. Neznam sta vise raditi sa svinjama. Verovatno cu odustati definitivno. Zao mi krmaca,taman sam napravio pravu rasu i lepo ide prasenje. Ali ovo je ludilo radis protiv sebe. Pitam se svaki dan dal sam vise normalan kad i dalje ovo radim.

Ja sam po 160 od kuce lokalnima to po jedno do dva. Nema svinja u ponudi za manje para cim meni uzimaju po toliko.

Ja danas prodao 6 komada u klanicu, 170din na 45dan (bude tu i vise) al inace kaze da su oko 150...a malopre me zove covek iz ravnog sto kolje privatno, kaze da su tovljenici pali na 130-140.

Nazad
Vrh