Cena tovljenika na tržištu

Нажалост али ако буде тако биће више меса из увоза него домаћег. Онда могу са ценом како хоће да наместе.

Да, али је то свеже месо и има квалитет. Кад не буде робе може да пегла "свеже" из увоза и диктира цену свежег меса.

Да, али је то свеже месо и има квалитет. Кад не буде робе може да пегла "свеже" из увоза и диктира цену свежег меса.
Teraće toliko da nam neće dati ni kod kuće da koljemo.Kao što je sa govedima.Mi smo od ove godine odlučili da ne uzimamo prasice posle mnogo godina.Od krmača smo odustali još 2013.Ne znam još koliko će nam dozvoliti da se u gradu bavimo stočarstvom.Mnogo se naš narod pokondirio.Svima smrdi a kad poćnemo da jedemo meso iz Hondurasa onda će nam biti bolje.

Па како ћемо другачије у јевропу. Тамо не држе стоку само кучиће и мачиће.
Била је и овде прича како би да забране држање стоке у селу, као може до одређеног броја итд. Углавном заглупљивање и скретање са других тема.

Па како ћемо другачије у јевропу. Тамо не држе стоку само кучиће и мачиће.
Била је и овде прича како би да забране држање стоке у селу, као може до одређеног броја итд. Углавном заглупљивање и скретање са других тема.
Tako će biti i kod nas.Da li si primetio koliko je porastao broj šetača kučića.Do sada je bila priča do određenog broja.Ali se dešava da stoku drži jedan u krugu od klometar.Tog će komšije zakopati.Možda se po selima malo duže zadrži ali je tamo problem migracije mladih u gradove.Perspektiva,na žalost,nikakva.

Jedan od nacina i primer kako se namerno ili nenamerno guse manji tovljaci. U Kikindi postoji relativno velika farma svinja koja je pre nekoliko godina privatizovana. Bavi se priplodnim krmacama prodajom prasadi i tovom. Pre nepune dve godine dogradjena je klanica za svoje potrebe i usluzno klanje. Nemaju svoje maloprodajne objekte. Od jesenas su se oglasili da prodaju polutke, iznutrice, svezu slaninu i meso. Imali su ponudu prodaju ficli to jest komadica mesa i masnoce koji bi otpadali prilikom obrade i oblikovanja mesa idealno za kobasice. Cene su bile vise nego povoljne, a isporuka je bila odredjenim danima kamioncicem na kucnu adresu. Da li je to legalno i higijenski ne znam, ali znam da ljudi masovno kupuju.

Ако се не варам број грла стоке је сад пребачена на локалну самоуправу. Ако они одлуче да вам је насеље има статус урбаног или тако нешто ништа осим кућних љубимаца се не може држати.

Цоци, то са мини кланицом није незаконито. Ту решавају економско клање више се исплати него осигурати животиње.
Е сад једино та достава као што кажете за то нисам сигуран.
Али колико знам ако коље само за потребе фарме мислим да не може и услужно другима. Потребно је брдо папирологије, инспекција, итд...

Jedan od nacina i primer kako se namerno ili nenamerno guse manji tovljaci. U Kikindi postoji relativno velika farma svinja koja je pre nekoliko godina privatizovana. Bavi se priplodnim krmacama prodajom prasadi i tovom. Pre nepune dve godine dogradjena je klanica za svoje potrebe i usluzno klanje. Nemaju svoje maloprodajne objekte. Od jesenas su se oglasili da prodaju polutke, iznutrice, svezu slaninu i meso. Imali su ponudu prodaju ficli to jest komadica mesa i masnoce koji bi otpadali prilikom obrade i oblikovanja mesa idealno za kobasice. Cene su bile vise nego povoljne, a isporuka je bila odredjenim danima kamioncicem na kucnu adresu. Da li je to legalno i higijenski ne znam, ali znam da ljudi masovno kupuju.
Esentiko farma🙂

Ali sam čuo daje kvalitet mesa loš.Lokalni mesari (sem izuzetaka kupuju polutke i posle prodaju dal kao sirove proizvode ili sušene.)

I mene interesuje, od nedelje idu 20 kom pa da znam čemu da se nadam...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Malo pre predao zadnjih 8 komada po 125 dinara,prosek 137kila. Ostala mi jedna suprasna krmaca, dve sam zaklao a prasad rasprodao loklano ljudima sto drze za sebe na zimu da kolju i to je to od mene za sad. Ne vredi se sahovati sa klanicarima, kako god da okrenes na gubitku si. I ova krmaca sto je ostala kad se oprasi ako ne prodam prasad ostaje 3 ili 4 meni za zamrzivac i suvo meso a ostalo u zamrzzivac.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

И овде код мене само један товљач остао. Само у мојој улици 2 објекта за тов стоје празна.
Прасади нема. Сад да видим оне што су мислили да ће јефтино куповати товљенике на јесен...

Budi siguran da će tovljenici biti i dalje u ovoj cenovnoj kategoriji....
Pogotovo u odnosu na "male" tovljače....
I sada i na Jesen....
MOŽDA, ALI VELIKO MOŽDA, koji(h) desetak-dvadesetak dinara više nego trenutno, i u tom kratkom vremenskom periodu, +-29. Novembar....

Nazad
Vrh