Sapatnik
Član
Нажалост али ако буде тако биће више меса из увоза него домаћег. Онда могу са ценом како хоће да наместе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ovako rade sa cenom šta hoćeНажалост али ако буде тако биће више меса из увоза него домаћег. Онда могу са ценом како хоће да наместе.
Teraće toliko da nam neće dati ni kod kuće da koljemo.Kao što je sa govedima.Mi smo od ove godine odlučili da ne uzimamo prasice posle mnogo godina.Od krmača smo odustali još 2013.Ne znam još koliko će nam dozvoliti da se u gradu bavimo stočarstvom.Mnogo se naš narod pokondirio.Svima smrdi a kad poćnemo da jedemo meso iz Hondurasa onda će nam biti bolje.Да, али је то свеже месо и има квалитет. Кад не буде робе може да пегла "свеже" из увоза и диктира цену свежег меса.
Tako će biti i kod nas.Da li si primetio koliko je porastao broj šetača kučića.Do sada je bila priča do određenog broja.Ali se dešava da stoku drži jedan u krugu od klometar.Tog će komšije zakopati.Možda se po selima malo duže zadrži ali je tamo problem migracije mladih u gradove.Perspektiva,na žalost,nikakva.Па како ћемо другачије у јевропу. Тамо не држе стоку само кучиће и мачиће.
Била је и овде прича како би да забране држање стоке у селу, као може до одређеног броја итд. Углавном заглупљивање и скретање са других тема.
Esentiko farmaJedan od nacina i primer kako se namerno ili nenamerno guse manji tovljaci. U Kikindi postoji relativno velika farma svinja koja je pre nekoliko godina privatizovana. Bavi se priplodnim krmacama prodajom prasadi i tovom. Pre nepune dve godine dogradjena je klanica za svoje potrebe i usluzno klanje. Nemaju svoje maloprodajne objekte. Od jesenas su se oglasili da prodaju polutke, iznutrice, svezu slaninu i meso. Imali su ponudu prodaju ficli to jest komadica mesa i masnoce koji bi otpadali prilikom obrade i oblikovanja mesa idealno za kobasice. Cene su bile vise nego povoljne, a isporuka je bila odredjenim danima kamioncicem na kucnu adresu. Da li je to legalno i higijenski ne znam, ali znam da ljudi masovno kupuju.