Cena tovljenika na tržištu

Koriste ime Topiks a kvalitet 0 Prodaju kastrate pod prasad za tov...

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
Roba im je 👎Samo pricaju da im je najbolja genetika ali daleko je to od Danbreda.
Poznajem tovljaca koji je uzeo od holla 1500kom na 500kom su im popustili misici na zadnjicu.
Dnevni prirast tu bio do 900gr nista posebno.

Isto kao sto je za tvoje svinje skuplje za 30 din nego kod svih nas ostalih. Samo je razlika sto ja mogu dokazati crno na belo a ti ne zelis.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Drug ovo kod mitrosa je cena za sve svinje nema veze jel otkup ili farma samo sto si ti ubo momenat kad je bila 190 pa si prijavio utovar pa je pala u medjuvremenu na 185 nista posebno.
Kad budes utovio ceo turnus sa 25kg pa izlaz da ti bude 130kg sa 95 dana tova onda ce ti biti sve jasnije i oko cene ovako nema sta raspravljati zato je i cena takva kakva je za neku genetiku nisam ja taj koji pravi razliku vec klanice, ako bi bila tako da cena za svaku vrstu svinja bude ista onda bih i ja imao cenu 145din sa pdv a ponuda je bila danas na 160 plus pdv.

Drug ovo kod mitrosa je cena za sve svinje nema veze jel otkup ili farma samo sto si ti ubo momenat kad je bila 190 pa si prijavio utovar pa je pala u medjuvremenu na 185 nista posebno.
Kad budes utovio ceo turnus sa 25kg pa izlaz da ti bude 130kg sa 95 dana tova onda ce ti biti sve jasnije i oko cene ovako nema sta raspravljati zato je i cena takva kakva je za neku genetiku nisam ja taj koji pravi razliku vec klanice, ako bi bila tako da cena za svaku vrstu svinja bude ista onda bih i ja imao cenu 145din sa pdv a ponuda je bila danas na 160 plus pdv.

Druze ja ne raspravljam uopste o ceni i kvalitetu. Znam da u mitrosu bude razlika i preko 20 din za istu tezinu svinja. Nego si ti odreagovao kao da ja lazem za cenu. Pretpostavljam da je ta cena zbog veceg broja komada.
A sto se tice te genetike verujem u to ali trenutno nemam ni volje ni zivaca na ovu cenu hrane da ulazem i eksperimenstisem sa tim.
Mislim samo da bi bilo ok da kazes koja klanica daje te cene po kojima ti prodajes :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пролапсус ректума се најчешће дешава од јаког кашља, хладног објекта и пода па се нагомилају и од буђавог кукуруза, пшенице и јечма и хране богате целулозом. Последица неизбалансиране хране. За генетику као узрок не знам.

Макса, то "попуштање мишића на задњицу" да није можда пролапсус?
Da, prolapsus je.
Kazu da Hollo kad svoju prasad ide u dalji tov sve je ok, ali kad ih prodaje i idu kod nekog drugoga onda krecu problemi i da nije takva genetika kako je on hvali.
Ivankovic je inace uzeo od njega i imao te probleme kaze on tad mu bilo prvi i zadnji put da uzima od hola.

На две фарме на којима радим свели смо појаву пролапсуса на минимум. Тачно знамо кад ће се појавити и не грешимо пуно. А узроке сам навео.

Pa nece imati niko...mozda samo Maksa i druge velike farme ;)
Necu ni ja vise🤗skupa prasad 360 plus pdv akk uskoro ne padne na 320 necu ubaciti, sacekacu dok ne padne cena ili uvoz da radim.
Mene je ova tura izasla prasad 5.500din i sad drugu ako ubacim po 360+pdv izacice me preko 10.000din ako bude jaci prosek od 25kg

Nazad
Vrh