Cena tovljenika na tržištu

Nekoliko tura u nazad otislo po 120din jbm te sreco.
Kad predajemo uvek ta cena, takav horaskop valjda..
Trenutna cena po meni prihvatljiva.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Kad si to prodavao te svinje,cena je dobra vec pola godine I vise

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Poslednja tura otisla pre rasta cene.
Necu imati skoro sad, nesto nam se oko krmaca iskundacilo.
Kod nas malo kasni cena uvek, a kad ide dole onda pratimo okruzenje.

Ако није тајна који накупац или кланица оволико плаћа?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Prerada mesa Gold Sistem je kupac.
A ove cene sto Maxa pise kod mene u okolini nikad nisu tolike....

Данас је комшија носио у Бачку Тополу 2 класу су му платили 150 динара.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ko dodje po njih davao sam pre Univeru ali uvek papiri kasne nesto. Sad vec koji utovar Nedeljkovicu.Dva utovara 155 e sad imam za koji 5-6 dana nez koja ce biti cena .

E jbg sad vecina nas daje po jeftinijoj ceni i to sa pdv a kod tebe uvek skuplje i plus pdv.Mani me tih farmerskih prasica i te price.....
Nema sta da ti se pravdam ja znam kako je.

Kad sam pre radio sa robom iz otkupa imao losu cenu kad su ovi u macvi imali po 160plus pdv ja imao tek 145din sa pdv onda.

Sva roba mi ide na pdv.

Lokalni mesar, manja klanica.
Ima nakupaca dosta ali uvek 5-10-15 din po kili manje placaju.

Ako je lokalni onda bolje tako radi, ali ponekad i lokalni mesari imaju losiju cenu nego nakupci ako on nema musterije u mesari.

Код нас , Софија каже да је цена :
170 дин ::novac:: за 10 дана
180 дин::novac:: 30 дана
Мића 155 дин /кг , кеш ::novac:: ако су баш ,,екстра " можда и 160 дин

Ja imam svoje prasice koji sigurno nisu losiji od tih tvojih "sa farme". Druga stvar niko me nikad nije pitao odakle sam nabavio prasad kad su dosli po svinje!
Mi koji smo stalni prodavci klanici i oni znaju da mi kupujemo prasad, kad ih pozovemo i kazemo za utovar da imamo ovaj me pita odakle si uzeo prasad.
Prosle godine nisu mi dosli iz klanice da pogledaju robu sve telefonski odradili sve ture.A pre kad sam radio otkup bukvalno sam ih molio da dodju po robu.

Cujem danas da su nesto rusili cenu za 5 din po kg, drug je utovario

Ja kao neko ko kupuje tovljenika/e za potrebe svoje porodice, primecujem da unazad 4-5 godina jako malo ima losih svinja. Ti koji su radili lose su propali, a ostali su oni koji znaju kako da utove kvalitetno. Hocu da kazem da razlike izmedju farmskih tovljenika (ili ako kupis prase sa farme pa utovis) i tovljenika od malih privatnika je jako mala. Zato mi nije jasno kako moze biti razlika 10-20% u ceni.

Nazad
Vrh