diesel d-60
Član
Sudeci po cenama i uslovima moji objekti ce biti prazni jos dugo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Do 2015_2016 smo imali uvek 15_20 krmača, i bar 80 tovljenika po turnusuMa imao sam 10 godina, mislim da necu skoro ni ubaciti.. kad se pogleda unazad 3 godine ili 0 ili blagi minus... necu dzaba da radim, a rizik veliki.. oduzeli nam pravo na preci zakup jer imamo 15ha svoje zemlje, dok je toga bilo jos sam i znao zasto drzim ovo ovako je glupost...
druze ajde malo pojasni tu racunicu 'zatvorenog kruga' koja je to cena tovljenika koja tebe kosta hrana i prase.Ja sam drzao cistu rasu duroka i nikako nisam mogao da se uklopim kako god okrenem kosta me oko 17000 po glaviНајисплативије је имати затворен круг од крмаче-прасе-товљеник. Тако математика каже. Све остало је коцка са ценом прасади и ценом товљеника. Једно прасе мене кошта око 2500 динара(крмача+храна за прасе). Ко ради на велики број крмача и има своју храну цена прасета је још мања.
Рачуница каже цена животиње + храна коју поједе х 1.3=<цена товљеника. Али свако има своју рачуницу, у Бајши један велики товљач(покојни) је рекао: нек улажем сваке године у свиње, не морам да имам зараду сваке године али сваке 3-4 године је цена већа од просека. А ја имам пуне свињце ето како опстајем и ширим се.
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.