Cena tovljenika na tržištu

Videcete koja ce cena biti krajem augusta sredinom septembra ::novac::

Vite neki maximum ce da bude 180din daj boze da sam dezinformisan (daj boze vise) a naj veci problem kod nas je taj sto mi vajzda igramo igru na srecu(lutriju) i sto nas be ko stigne, svaka susa otkupljuje i pravi cenu.
sitne smo mi duse i bednici radujemo se ko deca sladoledziji... tuga braco i to veeeelika na nasu zalost...

Usli u stos pa i kada manjka mesa oni slabo dizu cenu, a svi se raduju pocetku jeseni.

ajd obraduj nas kazi cenu,ja imam 120 za polovinu septembra
Bice tako dobra cena da neces znati st ces sa ::novac:::ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Evo juce me zvao covek iz jedne ugledne klanice,zimus je uzeo tovljenike od par njih i placao im nakon 30-60dana,juce me zove i kaze mi da prvo placa avans i posle utovara svinje i ima dobru cenu.

Kod nas su i dalje najjeftini tovljenici, što bi uvozili onda??

Kako zašto,pa da spuste cenu ovde.Dovoljno je da 15 dana uvoze i ima ovde da se stvori višak a samim tim i cena odmah dole.
Recimo uvozne svinje plate 180din,ovde kad padne kupe po 120din i prosek im je skroz dobar.

Kod nas su i dalje najjeftini tovljenici, što bi uvozili onda??

Kako zašto,pa da spuste cenu ovde.Dovoljno je da 15 dana uvoze i ima ovde da se stvori višak a samim tim i cena odmah dole.
Recimo uvozne svinje plate 180din,ovde kad padne kupe po 120din i prosek im je skroz dobar.

Očigledno da nije tako kao što kažeš gledajući cene u nazad par godina u ovom periodu.. Odnos cene žitarica utiče na trenutni rast tovljenika.. Nadam se i boljoj ceni da i mi nešto zaradimo ove godine..

Očigledno da nije tako kao što kažeš gledajući cene u nazad par godina u ovom periodu.. Odnos cene žitarica utiče na trenutni rast tovljenika.. Nadam se i boljoj ceni da i mi nešto zaradimo ove godine..

Ne slazem se. Pogledaj u nazad 5 godina. Cena tovljenika uopste ne prati cenu hrane. Rekao bih cak da kada je hrana jeftina tovljenici imaju odlicnu cenu spram troskova. A kada je hrana skupa, onda pojedu sebe i imas gubitak.

Nazad
Vrh