Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas tovarene za meso promet mladenovac po 125 i 130 al malo bolje svinje.
Cim su one teze od 120 kg moraju biti masne svaki mesar koji prodaje sveze meso nevoli tesku svinju idealna tezina je 90-105 kg slucajno sam video svinje od #kuka9 bile su oko 100 kg prosek extra roba ali da se nelazemo puno zavisi od hrane...Zato ce sad ovi iz mitrosa da kupuju na liniju klanjai da se odredjuje cena na osnovu mesnatosti to je po meni ok.
Ja sam dugo radio u klanici i mogu reći da ste obadvojica u pravu. Odnos meso masnoća je isti kod svinje od 105 i 120 kg (ista grla) ali je za prodaju najbolji do 105kg jer je tada "belilo" masnoće manje vidljivo i privlačnije za mušterije. Naročito je to vidljivo u hamburškoj slanini.Aj ne lupaj gluposti, to se samo kod nas plasira prica da je tovljenikod 95 kg bolji od onog od 120, onda bi svi klali kuci te od 95-100 a ne od 120-150kg, sto se tice masnoce, sadasnji svinji jedu hranu ekstra kvaliteta, sojin griz je zamenula sacma ili pogaci i zbog tog svinje vise nisu masne,
Gresis,nemaju ni gram masti samo meso.Mozda tebi izgleda ovako na slike ali kad mi svi hvale kvalitet onda je tako
Sutra utovar 120+pdv nesto sitno ispod 130dinara. Opet je spustio cenu. Nisam siguran da je morao.