leka
Član
kod nas ih nece niko ni po 90 din
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cukaneca je napisao(la):ne stigoh od posla da napišem u sredu 26. je kod mene došao kamion karneksa i tovario po 85,oo i ja sam bio jedan od seljaka koji je morao da im da po toj ceni jer je kilaža već bila problematična. e sad ono važno, kad smo utovarili svinje bilo je već oko 10h i vrućina. znate o čemu govorim. najmanje jedan kom. koji sam lično video je uginuo. ne znam koliko treba tom kamionu da dodje do vrbasa ali sumnjam da će još koji komad da crkne. šta će se desiti sa tim svinjama? hoće li biti bačene ili ne? inače je zanimljivo ispratiti tok novca, otkup organizuje lik iz sela/bivši radnik zadruge/, u papirima kupac firma iz mihajlovca, a kamion karneksa i mislim da je to zadnji vlasnik. jeb. strana smo mi kako god okreneš.
E , moj prijatelju...xsale je napisao(la):Nemojte paniciti bez veze,sto se tice cene krenuce kad krene i potrosnja mesa.Jel vidite kakvo je vreme,ni jedno gradiliste ne radi,a tu se trosi najvise mesnih preradjevina (salame,pastete i dr.)
Krajem juna uvek krece cena,a obicno najveca bude krajem jula i pocetkom avgusta,ali ima izuzetaka kao sto je prosla godina kad je najvisa cena bila u septembru.
inače je zanimljivo ispratiti tok novca, otkup organizuje lik iz sela/bivši radnik zadruge/, u papirima kupac firma iz mihajlovca, a kamion karneksa i mislim da je to zadnji vlasnik. jeb. strana smo mi kako god okreneš.
Radio sam otkup pre nekoliko godina
Znaci bio si i u tim vodama.Koliko si ti ucario na tudjoj muci ?
Ovo je demagogija DS koja nas je i dovela u ovakvo stanje.E sad vecina ljudi prica da bi da idu negde, jer se svugde bolje zivi. U kojoj to zemlji neko ko utovi godisnje 6-10 tovljenika, moze od toga da zivi? Ajmo svi onda tamo! Gde su to cene zive vage bas drastivno vece? Ok, imaju subvencije recimo 500e po ha i sad nas seljak samo za to zna. Pa dobro, nas prosek je 3ha recimo, nek svako dobije godisnje 1500e i sta onda, to je to, resili smo se sve bede? Ljudi, ne moze svako da se bavi poljoprivredom, perspektive za male nema, ni kod nas ni napolju. Licno smatram da drzava treba da pomaze gazdinsta koja se nalaze negde izmedju, velikih i malih, da oni izguraju, jer ako bi se mali vecno pomagali, svi ce postati mali, niko nece isplivati. Znaci ako neko tovi 500kom u turnusu ajde njemu da pomognemo, ako neko tovi 10000kom njemu pomoc ne treba, taj vec zna sta radi, a onog sto tovi 10kom ajde da zaposlimo kod ovog sto tovi par hiljada i da radi za postenu platu itd...
Inace davno mi je kum rekao, nesto tipa: "kad se neko davi i trazi pomoc od tebe, ti mu samo pomozi da se sto brze udavi" verovatnoca da ga spasis je manja, nego da on povuce i tebe sa sobom...